Weekend cu...rectificare de buget pentru unii soferi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.01.2013 14:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 11-13 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.
Astfel, au fost întocmite 16 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, cărora se deplasau cu autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice sau cărora nu posedau permise de conducere.
Au fost aplicate 379 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 156 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 38 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 46 de permise de conducere, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.
Printre abaterile care au impus reţinerea permisului de conducere au fost şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi încălcarea limitelor legale de viteză.
Au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice sau lipsa anvelopelor pentru sezonul rece.

Spre exemplu, la  data de 12 ianuarie a.c, în jurul orei  10.07, L. DENES, de 57 ani, din Timişoara, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism  neînmatriculat pe  DN 59, în  localitatea Şag.
În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 09.01.2013.
În jurul orei  03.00, B. Andrei, de 24 de ani, din Timişoara,  a fost depistat în timp ce  conducea un autoturism pe strada Piaţa Aurel Vlaicu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de  0,46  mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.