WELCOME la VARSAND! Noi, POLITISTII de FRONTIERA, ne-a cam luat valul DNA...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.03.2017 14:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata a 18 inculpaţi, dupa cum urmeaza:

# in stare de arest preventiv, a inculpatului

AVRAM FLORIN, la data faptelor comisar de poliţie, in cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Oradea - Sectorul Poliţiei de Frontiera Varşand, judeţul Arad, cu privire la savarşirea infracţiunilor de luare de mita in forma continuata şi trafic de influenţa in forma continuata,

# sub control judiciar a inculpaţilor:

SELAGEA CIPRIAN - CALIN, ANCUŢA CATALIN - CORNELIU, DUDAŞ MARCEL, MARGINEAN OVIDIU, PACURAR SORIN - ROMULUS, TODORAN MARCEL - GRIGORE, ARDELEAN TEODOR, BODÂRLAU CALIN - LIVIU, GUDIU GABRIEL, CICORTAŞ CLAUDIU - ALEXANDRU, GALBEN GHEORGHE - DANIEL şi NEDELCU ŞTEFAN - EUGEN, la data faptelor agenţi de poliţie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Oradea, cu privire la savarşirea infracţiunii de luare de mita,

POENARU COSTEL, PRISTOLEANU ION-MARINEL, PALADIE BOGDAN-LAZAR şi TEODOR NICOLAE-GABRIEL, la data faptelor agenţi in cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontiera Oradea, cu privire la savarşirea a cate doua infracţiuni de luare de mita,
şi in stare de libertate a inculpatului CHIRA EMIL-NICU, la data faptei inspector antifrauda din cadrul Direcţiei Regionale Antifrauda Fiscala 5 Deva, cu privire la savarşirea infracţiunii de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au reţinut

In perioada 17 august – 6 decembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliţie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Oradea - Sectorul Poliţiei de Frontiera Varşand, judeţul Arad, a pretins şi primit de la doua persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse intre 150 euro şi 41.000 euro şi alte bunuri, pentru a permite introducerea in Romania a unor produse care nu aveau documente justificative.
In unele situaţii, inculpatul a pretins foloasele respective pentru influenţarea poliţiştilor de frontiera şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia şi Ungaria, astfel incat aceştia sa permita intrarea, in Romania, a unor T.I.R. - uri cu ţigari de contrabanda şi cu anvelope uzate.
In acelaşi context şi in acelaşi scop, in perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalţi 17 inculpaţi au pretins şi primit de la aceleaşi persoane, in legatura indeplinirea sau neindeplinirea atribuţiilor de serviciu, mai multe sume de bani, in totale peste 800 euro.

In cauza a fost dispusa poprirea prin indisponibilizare de la terţul poprit, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontiera Oradea respectiv A.N.A.F. Direcţia Regionala Antifrauda 5 DEVA, la dispoziţia organelor judiciare, a unor sume de bani, pe numele inculpaţilor Ancuţa Catalin Corneliu, Dudaş Marcel, Gudiu Gabriel, Galben Gheorghe Daniel, Bodarlau Calin Liviu, Pristoleanu Ion Marinel şi Chira Emil Nicu.

In cauza s-a mai dispus instituirea sechestrului asupra mai multor sume de bani, aparţinand inculpaţilor Poenaru Costel, Cicortaş Claudiu Alexandru, Pacurar Sorin Romulus, Teodor Nicolae Gabriel, Selagea Ciprian Calin şi Marginean Ovidiu, respectivele sume fiind consemnate la unitaţi bancare, pe numele acestora.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menţine masurile preventive şi asiguratorii dispuse in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.