Wome si vidanje pregatite pentru apele pluviale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.02.2012 09:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În ciuda temperaturilor extrem de scăzute şi a cantităţilor mari de precipitaţii înregistrate în ultimele două săptămâni, atât alimentarea cu apă a consumatorilor, cât şi preluarea apelor uzate şi pluviale în sistemul de canalizare au funcţionat la parametri normali.

Singura problemă întâmpinată a fost îngheţul contoarelor de branşament care, în unele cazuri, a dus la defectarea apometrului şi sistarea temporară a alimentării cu apă rece.

Deşi au fost transmise avertizări pe această temă şi s-au făcut recomandări cu privire la protejarea contoarelor împotriva îngheţului, de la începutul lunii februarie şi până în prezent, la dispeceratul Aquatim au fost înregistrate circa 100 de apeluri ale consumatorilor din judeţ, reclamând branşamente îngheţate sau crăpate.

În urma sesizărilor, echipele specializate au înlocuit 62 de contoare la imobile din Timişoara şi 40 la imobile din mai multe localităţi din judeţ.

În cazul în care temperatura de afară va creşte, existând riscul producerii de inundaţii în urma topirii zăpezii, Aquatim a pregătit un plan de acţiune pentru intervenţie în caz de necesitate, prin care s-a suplimentat numărul echipelor de intervenţie şi s-au creat echipe specializate dotate cu utilaje şi echipamente specifice, dedicate acestei acţiuni.
Astfel, un echipaj va inspecta principalele artere de circulatie, staţiile mijloacelor de transport în comun, accesul la instituţiile publice, şcoli, spitale, constatând care sunt zonele în care sistemul de canalizare nu reuşeşte să preia în totalitate cantitatea de apă. Informaţiile culese vor fi transmise unui inginer din cadrul sectorului de canalizare care va prelua şi sesizările pe aceeasi temă de la dispeceratul Aquatim şi le va repartiza spre rezolvare imediată celor patru echipaje nominalizate pentru această activitate.
Flota de autovehicule specializate cuprinde trei vidanje, şapte autocombinate (womă şi vidanjă) şi cinci wome.

Pe lângă aceasta, staţia de epurare este pregătită să preia cantităţi mari de ape pluviale, având o capacitate de aproximativ 20.000 l/s, iar tehnologia folosită permite funcţionarea echipamentelor la capacitate maximă, chiar şi în condiţii meteo nefavorabile.
În plus, datorită capacităţii mari de preluare a apelor uzate a staţiei de epurare nivelul apei uzate din sistemul de canalizare se menţine la un nivel scăzut.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.