Workshop despre iluminatul arhitectural

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.05.2012 12:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Departamentul Studenţi al Asociaţiei Peisagiştilor din România – AsoP organizează în Timişoara, în perioada 18 – 19 mai 2012, worshop-ul denumit „Light & Landscape”, adresat studenţilor şi tinerilor profesionişti care activează în domeniile peisagistică şi arhitectură.
Workshop-ul va fi susţinut de către Conf.dr.ing. Dorin Beu şi MFA hort. Katja Perrey, membri ai Romania Green Building Council (RoGBC), şi va include atât prelegeri susţinute de cei doi la Facultatea de Arhitectură, cât şi sesiuni de practică şi aplicaţii pe teren. Acestea din urma vor fi de tipul Guerilla lightning şi se vor desfăşura în Parcul Botanic din Timişoara.
Tema abordată este ilumitatul exterior, iar pe durata acestor două zile, participanţilor li se vor prezenta diferite echipamente pentru iluminat, dar şi efectele şi modul în care pot fi amplasate şi utilizate, astfel ca la finalul cursului participanţii să îşi îmbogăţească cunoştinţele în acest domeniu.
În ultima vreme se pune din ce în ce mai mult accentul pe iluminatul arhitectural, cel de spaţii publice, grădini particulare sau parcuri, dar şi pe găsirea unor soluţii sustenabile pe care le implică acest tip. În armonie cu împrejurimile, iluminatul bine conceput sporeşte frumuseţea grădinilor, parcurilor, arhitectura clădirilor cât şi a pieţelor şi peisajelor urbane.
Artiştii fotografi din Timişoara, profesionişti şi amatori sunt invitaţi să ia parte la acest eveniment vineri seara, în Parcul Botanic, după ora 20, pentru a surprinde cele mai bune momente ale sesiunii de Guerilla lightning. Fotografiile rezultate vor face obiectul unui concurs de imagine, urmând a fi postate pe pagina oficială de Facebook a Asociaţiei Peisagiştilor din România - AsoP (www.facebook.com/asopromania).
Votul publicului va fi un criteriu de selecţie, reprezentând 40% din decizia finală, iar restul de 60% va revenii comisiei formate din fotografi profesionişti. Căştigătorul va fi promovat prin imprimarea lucrării sale pe 100 de cărti poştale care vor fi distribuite participanţilor, sponsorilor, partenerilor evenimentului şi în timpul expoziţilor care vor avea loc ulterior la Atelierul de Urbanism, Bastion, Facultatea de Horticultură şi Silvicultură şi Facultatea de Arhitectură, din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.