World Education Fair. Zeci de INSTITUTII din STRAINATATE cauta ELEVI si STUDENTI din TIMISOARA si din BANAT

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.09.2017 22:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Tinerii din zona Banatului vor putea consulta pe 22 septembrie ofertele a zeci de instituţii de  invaţamant din strainatate, prezente la Timişoara in cadrul celei de-a 27-a ediţii World  Education Fair (WEF).
Evenimentul se va desfaşura la Hotel Timişoara şi va oferi celor prezenţi posibilitatea de a se  intalni cu reprezentanţi ai liceelor şi universitaţilor din strainatate şi de a discuta cu  aceştia despre programele de studiu de care sunt interesaţi.
Seria de evenimente va continua la Bucureşti in zilele de 23 şi 24 septembrie (Athenee Palace  Hilton), iar pe 25 septembrie WEF va ajunge la Iaşi (Hotel Internaţional Iaşi).
Pe 27 septembrie va avea loc la Galaţi (Hotel Vega) şi pe 28 septembrie la Constanţa (Hotel IBIS).  Participarea este gratuita şi se face pe baza de inregistrare online.  

Universitaţi cu peste 80% studenţi angajaţi la 6 luni de la absolvire

Printre instituţiile prezente la targul din Timişoara se numara universitaţile britanice  Richmond the American International University in London, Coventry University, University of  Essex, University of Groningen.
Potrivit unui studiu realizat de publicaţia Britanica The Guardian, peste 80% dintre  absolvenţii universitaţilor partenere IntegralEdu sunt deja angajaţi, la 6 luni de la  absolvire, in domeniul pentru care s-au pregatit.
Domeniile de studiu cu cel mai mare succes in acest sens sunt cele legate de domeniul IT, managementul afacerilor, marketing şi drept.
Pe parcursul a noua ani consultantul educaţional IntegralEdu a consiliat peste 10.000 de tineri  din Romania, interesaţi de studii in strainatate. Cei mai mulţi dintre aceştia au ales ca  destinaţii de studiu Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, SUA.
„Statisticile arata un interes tot mai ridicat al tinerilor romani de a se orienta catre  invaţamantul universitar din afara ţarii. Pentru a ne face o idee de cat de mult a evoluat  acest interes de la intrarea Romaniei in UE pana azi, putem da exemplul Olandei, unde de la 89  de studenţi, caţi erau in 2007, anul trecut s-a ajuns la peste 1600 de studenţi. De asemenea,  statisticile recente accesate de IntegralEdu arata ca anul trecut, pentru universitaţile  britanice, au aplicat cu 12% mai mulţi romani decat in 2015. Din discuţiile pe care le-am avut  pana acum cu aceşti tineri, am observat ca una dintre motivaţiile care-i imping sa aleaga o  facultate din strainatate este siguranţa ca-şi vor gasi mai uşor un loc de munca dupa absolvire  atat in strainatate cat şi in Romania”, declara Ana Maria Papp, Manager departament  Universitaţi in strainatate, IntegralEdu.

Peste 300 de oferte pentru edutabere
De asemenea, in cadrul WEF vor putea fi accesate peste 300 de EduTabere pentru copii,  individuale şi de grup din intreaga lume.
In 2017 s-a inregistrat o creştere de 30% a numarului de elevi care au plecat intr-o tabara  educaţionala din strainatate prin intermediul IntegralEdu.
In acest moment in topul destinaţiilor preferate de romani, in materie de edutabere, este Marea Britanie, urmata de Germania, Elveţia, Spania şi Portugalia, dupa cum arata datele IntegralEdu. Cei mai mulţi tineri care pleaca intr-o astfel de tabara provin din randul elevilor de liceu.

Marea Britanie şi Elveţia – destinaţiile preferate pentru studii de liceu
In ceea ce priveşte studiile preuniversitare, potrivit datelor consultantului educaţional, cei  mai mulţi elevi romani care au ales sa-şi faca studiile liceale in afara ţarii au ales ca  destinaţii Marea Britanie, Elveţia, Germania şi Canada.
Şi la aceasta ediţie WEF parinţii şi elevii interesaţi vor avea ocazia sa afle toate informaţiile cu privire la studiile gimnaziale şi liceale din Europa şi America de Nord, şi sa acceseze burse oferite exclusiv celor care se inscriu prin IntegralEdu.
 
Teste de orientare profesionala, burse şi metode de finanţare pentru studenţii romani

In cadrul WEF, cei interesaţi vor gasi informaţiile necesare despre bursele de studii şi  imprumuturile studenţeşti disponibile.  
De asemenea, se vor putea inscrie pentru testele de orientare profesionala dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts şi la pretestari gratuite pentru examenele IELTS şi Cambridge. Pe langa cele menţionate mai sus, studenţii romani vor putea accesa programe Work&Travel cu pachete promoţionale speciale.

Pentru mai multe informatii puteti accesa www.Integraledu.ro, www.worldeducation.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.