Zambeste, Timisoara e cu ochii pe tine! Cu toti cei 94...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.04.2016 14:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Proiectul „Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Timisoara” a ajuns la final.

Implementarea sa a inceput in 16.02.2013 si a fost finantat in cadrul Regio - Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor -poli urbani de crestere”.
Proiectul avea o valoare initiala de 1.932.827,61 lei (TVA inclusa), din care finantare nerambursabila de 1.510.075,01 lei.
Lucrarile efectuate de BACKUP TECHNOLOGY SRL au fost in valoare de 1.398.186,61 lei fara TVA.
Obiective: asigurarea securitatii si imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor, prin realizarea unui sistem de supraveghere video destinat cresterii sigurantei, prevenirii si reducerii infractionalitatii si criminalitatii in piete publice si perimetre din jurul unitatilor de invatamant.

S-a realizat o retea de supraveghere prin instalarea de mijloace video de supraveghere in spatii publice cu un anumit grad de risc, in vederea reducerii ratei criminalitatii stradale.
A fost creat si dotat un dispecerat central de monitorizare in cadrul Politiei Locale pentru urmarirea in timp real a imaginilor captate de camere, in vederea cresterii gradului de operativitate in interventie si identificare ulterioara. Au fost create 12 noi locuri de munca permanente in cadrul Politiei Locale.

Au fost achizitionate si instalate 94 de camere video, monitorizate prin intermediul dispeceratului care functioneaza la sediul Politiei Locale din Timisoara.
Supravegherea prin intermediul camerelor video a devenit functionala in: Piata Libertatii -8 camere, Piata Unirii -18 camere, Piata Sf. Gheorghe -4 camere, Piata Victoriei- 20 camere, Piata 700 -4 camere, Piata Badea Cartan- 6 camere, Piata Traian -10 camere, Liceul C.D. Loga - 4 camere, Liceul Eftimie Murgu -4 camere, Liceul J.L. Calderon -4 camere, Liceul N. Lenau -4 camere, Liceul G. Moisil - 3 camere. Primaria Municipiului Timisoara – 5 camere.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.