ZILELE GERMANE in BANAT vor culmina cu un FESTIVAL al BERII in centrul TIMISOAREI

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.04.2017 12:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Prima ediţie a Zilelor Culturii şi Economiei Germane in Banat va fi organizata de catre Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara in perioada 28 mai – 21 iunie 2017.

Deschiderea acestei prime ediţii se va desfaşura intr-un cadru festiv, reunind in acelaşi timp şi aniversarea a 25 de ani de prietenie intre oraşele Timişoara şi Karlsruhe.
Seria de evenimente reunite sub Zilele Culturii şi Economiei Germane in Banat va include, printre altele, concerte clasice şi pop, expoziţii de arta dar şi despre cultura germana, despre istoria svabilor banateni, spectacole de teatru, prezentari de carte, intalniri diverse, un simpozion legat de şcoala profesionala duala dupa model german, un targ al firmelor germane din Banat şi va culmina cu un festival al berii in centrul oraşului.

Zilele Culturii Germane include in programul sau şi evenimentele din cadrul Zilelor Minoritaţii Germane din Banat, un eveniment deja consacrat, care reuneşte in cele trei zile numeroase evenimente legate de viaţa şi cultura germanilor din Banat.
Consulatul German de la Timişoara se bucura de numeroşi parteneri şi invitaţi locali, regionali şi internaţionali, care se alatura acestei serii de evenimente pentru a celebra diversitatea culturala şi stransa colaborare pe plan cultural şi economic dintre Romania şi Germania in regiunea Banat, dorindu-se a fi in acelaşi timp o declaratie de sustinere  si insotire din partea Consulatului German, a Clubului Economic Banat si a celorlalti parteneri pe drumul Timişoarei spre Capitala Culturala Europeana 2021.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.