Zilele orasului Sannicolau Mare cu concert de pian si viceprimministru al Ungariei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.09.2015 20:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

De vineri, 4 septembrie, pana duminica, 6 septembrie, Sannicolau Mare sarbatoreşte Zilele Oraşului, eveniment care va reuni deopotriva cunoscuţi solişti de muzica populara şi cei mai in voga artişti de pe piaţa muzicii uşoare romaneşti.
Vineri seara, pe scena Teatrului de Vara din Sannicolau vor urca Florin Ionas - Generalul, impreuna cu Lele Craciunescu, Claudia Ionas, Ionut Langa, Laurentiu Lazar, Cristi Salasan, Elena Lucaci si Diana Selagea.
Sambata va fi o seara dedicata in mod special tinerilor, care vor canta alaturi de Voltaj, Anda Adam, Puya, Vescan, Anastasia, Esther, DJ Wicked şi DJ Amy.
O noutate interesanta pentru publicul din vestul ţarii va fi ziua de duminica, cand artişti precum Cvartetul Arpeggione, Marcel Pavel, Ianna Novac, Trio Zamfirescu şi Adrian Nour vor susţine recitale pop opera, intenţia Primariei fiind de a aduce muzica clasica, chiar şi reinterpretata, mai aproape de publicul sanmiclauşean.

Cultura şi rafinamentul nu au fost uitate de catre Primaria Sannicolau Mare, astfel ca programul Zilelor Oraşului cuprinde de asemenea un concert de pian Bela Bartok şi o dezvelire a statuii marelui compozitor, in prezenţa vicepriministrului Ungariei şi a altor invitaţi de seama, membri ai delegaţiilor straine invitate sau reprezentanţi ai instituţiilor regionale.

Aşa cum obişnuieşte in fiecare an, Primaria Sannicolau Mare, lanseaza şi in 2015 o campanie de informare şi conştientizare, alaturi de un calendar de activitaţi, de aceasta data dedicat prevenţiei in sanatate.
Sub deviza „Sannicolau Mare, oraş sanatos”, administraţia locala va promova sportul de masa pentru copii, adulţi şi seniori, va incuraja alimentaţia echilibrata şi va lupta impotriva obiceiurilor nocive precum fumatul, consumul de alcool sau excesele alimentare, cu scopul de a contribui la prevenţia unor boli care pot fi evitate.
Pe langa Clubul Sportiv Unirea Sannicolau Mare, iniţiativei Primariei s-au alaturat deja mai multe grupuri de sportivi, o echipa de kangoo jumps formata din doamne şi domnişoare din oraş urmand sa susţina o demonstraţie chiar pe scena Teatrului de Vara, in timpul Zilelor Oraşului.
Agenda evenimentului include de asemenea meciuri de fotbal, handbal sau concursuri de pescuit, precum şi premierea sportivilor cu rezultate excepţionale in ultimul an.

O alta noutate şi onoare pentru oraşul Sannicolau este gazduirea, duminica, in cadrul Zilelor Oraşului a Festivalului Condeierilor Plugari, o activitate unicat in Europa, un spectacol etno-folcloric care pune in valoare tezaurul viu al Romaniei.
Din dragoste pentru folclorul autentic, timp de cateva ore, vor fi prezentate şi premiate costume populare tradiţionale, etnii participante şi cea mai varstnica persoana din oraş.
Frumuseţea jocului popular va fi adusa in atenţia publicului de catre Ansamblul de dansuri populare maghiare Kekibolya, Ansamblul de dansuri populare germane Buntes Strausschen, Ansamblul de dansuri populare bulgare Palukenka, Ansamblul de dansuri populare sarbesti si romanesti Sfantul Sava si ansamblul Doina, toate din Sannicolau Mare.

Pe intreg parcursul celor trei zile de sarbatoare accesul publicului la activitaţi şi concerte este gratuit.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.