Zilele portilor deschise la Universitatea de Vest din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.04.2015 15:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Elevii interesaţi de studenţie pot face o incursiune in lumea academica a Universitaţii de Vest din Timişoara.
Instituţia organizeaza, in perioada 6-10 aprilie, acţiunea Zilele porţilor deschise.

Scopul principal este prezentarea ofertei educaţionale şi de a-i ajuta pe viitorii studenţi in a face o alegere cat mai potrivita a specializarii pe care o vor urma.
Saptamana aceasta se vor organiza numeroase acţiuni in toate facultaţile UVT.
Spre exemplu, elevii, insoţiţi de cadre didactice, vor vizita expoziţiile permanente ale Facultaţii de Arte şi Design.
Vor avea loc, de asemenea, exerciţii de modelaj in lut, prezentarea tehnologiilor ceramicii, a tehnicilor de machetare, experimente in tehnici simple ale desenului şi imprimarii.
La Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie se vor efectua impreuna cu elevii experimente de biochimie, biologie moleculara şi microbiologie, cat şi prezentarea unui laborator de cercetare.
De asemenea, cadre didactice de la Departamentul de Geografie le prezinta grupurilor de elevi tipuri noi de aplicaţii informatice in cunoaşterea şi organizarea teritoriului.

“Oferta Universitaţii de Vest este una comprehensiva şi inseamna mult mai mult decat activitatea de predare. Invaţarea, la noi, se face prin numeroase tipuri de activitaţi curriculare şi extracurriculare, dovada fiind diversitatea acţiunilor organizate cu ocazia «Zilelor porţilor deschise». Suntem o universitate deschisa, iar cei care sunt interesaţi de UVT gasesc la noi mereu porţile deschise, nu doar in aceasta saptamana. Avem pregatita o oferta complexa, cu 147 de specializari in 11 facultaţi. Oferta este una, putem spune cu cea mai mare incredere, internaţionala, cu 21 de specializari in 6 limbi straine ”, declara rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

In cadrul Zilelor porţilor deschise, Facultatea de Drept le propune tinerilor teme de discuţie precum Mass-media intre dreptul la demnitate şi libertatea de exprimare sau Facebook – spaţiu public sau privat?
Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor organizeaza workshop-uri interactive de prezentare a specializarilor FEAA. Vor fi identificate oportunitaţile de cariera şi beneficiile pe care FEAA le ofera viitorilor studenţi.
Activitaţile se vor desfaşura la Facultatea de Fizica  sub forma de conferinţe şi module tematice, adresate in special elevilor de liceu, urmate de discuţii şi o serie de experimente şi vizite in laboratoarele Facultaţii legate de tematica modulului. Acţiunile Facultaţii de Fizica au loc la locaţia Experimentarium TM, fosta cladire Hidrotehnica, unde se pot urmari experimente interesante efectuate de studenţi, cat şi la Observatorul Astronomic Timişoara, Piaţa Axente Sever nr. 1 (zona Piaţa Balcescu).
Cei de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie au pregatit pentru vizitatori workshopuri de prezentare a programelor Facultaţii, prezentari şi cursuri demonstrative susţinute de cadrele didactice ale Facultaţii pe teme diverse.
Facultatea de Matematica şi Informatica va prezenta tinerilor Planetariul şi le va oferi o introducere in astronomie. Va avea loc şi o prezentare a infrastructurii de calcul şi se vor ţine prelegeri pe teme de matematica şi informatica.
Printre acţiunile organizate de Facultatea de Muzica şi Teatru se numara exerciţii practice care vor stimula imaginaţia şi fantezia creatoare a elevilor.
Spre exemplu, aceştia vor fi repartizaţi pe un grup de cel mult 20 de persoane şi, prin intermediul jocurilor teatrale, vor realiza  importanţa corporalitaţii şi a limbajului trupului in arta scenica.
Se vor organiza, de asemenea, exerciţii interactive care vor avea drept finalitate conturarea unui personaj.
La Facultatea de Sociologie şi Psihologie se vor transmite informaţii cu privire la specializari prin discuţii cu specialişti in domeniu şi studenţi, exerciţii şi demonstraţii, vizionari de filme.
Va avea loc şi o vizita ghidata la Muzeul Satului Banaţean pentru elevii de liceu.
Se vor desfaşura, printre altele, aplicaţii practice de redactare a unui curriculum vitae profesional şi a unei scrisori motivaţionale.
Elevii care vor vizita Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii vor avea parte de workshop-uri interactive, simulari de dezbateri şi lecţii/workshop-uri demonstrative de filosofie.
Vor avea loc şi activitaţi prin care se urmareşte cultivarea gustului pentru lectura, educaţia pentru voluntariat şi implicare sociala de la varste fragede.
Programul in detaliu poate fi accesat pe pagina de internet a UVT, www.uvt.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.