ZILELE TIMISOAREI 2017. CONCERTE, CETATENI de ONOARE si CROS NOCTURN...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.08.2017 12:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria municipiului Timisoara organizeaza un program special pentru a marca data de 3 August, ziua orasului TIMIŞOARA.

Manifestarile vor debuta joi, 3 august, de la ora 9, in Piata Petru Maior cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat in fruntea trupelor romane, care au intrat in Timisoara la 3 august 1919.
De la ora 10, in Piata Unirii, va avea loc o ceremonie publica prin care se vor marca 98 de ani de la unirea Banatului cu Romania si, totodata, de la instaurarea administratiei romanesti in Timisoara.
# De la ora 11,30, la sediul Primariei, in sala de consiliu, va fi organizata o conferinta sub egida “Zilele Diasporei- RePatriot”, la care vor participa invitati din mediul de afaceri, antreprenori, reprezentanti ai administratiei, personalitati ale vietii sociale, politice, culturale ale orasului, reprezentanti ai mediului academic, Corpului Diplomatic si ai unor organizatii neguvernamentale.
La ora 13, va avea loc intrunirea in Sedinta Festiva a Consiliului Local al Municipiului Timisoara, in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara.

De la ora 20, in Piata Victoriei, vor avea loc concerte cu: Vanotek, Antonia, The Motans si Carla’s Dreams.

Pe tot parcursul zilei de vineri, 4 august, sunt programate manifestari sportive dedicate zilei orasului.
In Piata Victoriei, incepand cu ora 20, iubitorii de blues si jazz sunt invitati la Festivalul Blues pentru Timisoara.
Sambata, 5 august, de la ora 20.00, va asteptam din nou in Piata Victoriei, la concerte cu: Phaser, The Weekend Band, un moment inedit Lorenzo Cristian Magic si LOREDANA.

Ziua Timisoarei, 3 August, a devenit ziua orasului prin Horararea de Consiliu Local nr. 217 din 1999.
Prin aceasta hotarare, se marcheaza ca zi a orasului, momentul intrarii trupelor romanesti in Timisoara, la 3 august 1919 si instaurarea administratiei romanesti.
In ultimii ani, de Ziua Timisoarei, municipalitatea a oferit timisorenilor momente de bucurie si destindere cu ocazia zilei orasului lor.

Programul integral de la Zilele Timisoarei:

3 august - joi

#Piata Petru Maior, ora 9, Depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu

#Piata Unirii, ora 10- ceremonie publica organizata cu sprijinul Garnizoanei Timisoara, care va marca momentul intrarii trupelor romane in Timisoara in data de 3 august 1919

# Sedinta Extraordinara
Consiliul Local al Municipiului Timisoara se va intruni in SEDINTA EXTRAORDINARA in data de 03.08.2017, ora 13, in sala de consiliu.
Ordinea de Zi a sedintei:
1. Sedinta Festiva a Consiliului Local al Municipiului Timisoara dedicata Zilei Timisoarei.
2. Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara doamnei Maria Pongracz Popescu.
3. Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara domnului Nicolae Budisan.
4. Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara domnului Tiberiu Dimitrie Babeu.
5. Proiect de hotarare privind aprobarea contributiei financiare din partea Municipiului Timisoara pentru finantarea programului sportiv “Sustinerea calendarului sportiv desfasurat de echipele din structura Asociatiei Club Sportiv ACS Poli Timisoara, in editia competitionala 2017 -2018".

#Sala de Consiliu a Primariei, ora 13-Sedinta Festiva – Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare lui Maria Pongracz Popescu - prozator, publicist, traducator si istoric literar. 

Ca secretar-adjunct al filialei Timisoara a Uniunii Scriitorilor din Romania, a condus de-a lungul anilor cenacluri literare romane, maghiare si germane, contribuind decisiv la vitalitatea vietii culturale timisorene. Titlul i se acorda pentru contributia esentiala la viata culturala a Banatului si a Europei Centrale.
Titlul de Cetatean de Onoare va fi decernat si prof. dr. ing. Nicolae Budisan, profesor emerit al Universitatii Politehnica Timisoara. Prestigios cadru didactic si cercetator in domeniul electrotehnicii si al automatizarilor, este un pionier in domeniul echipamentelor electrice si de automatizare a sistemelor de conversie a energiilor neconventionale, Membru de Onoare al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, primeste titlul pentru remarcabila activitate stiintifico – didactica desfasurata la nivel local, national si international.
Titlul de Cetatean de Onoare va fi decernat si dr. ing Tiberiu Dimitrie Babeu, profesor universitar emerit al Universitatii Politehnica, cu o activitate didactica impresionanta, si o bogata activitate de cercetare stiintifica. Este membru titular (fondator) al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania si face parte din numeroase societati/asociatii profesionale si stiintifice, din tara si din strainatate. Titlul de Cetatean de Onoare i se acorda pentru tot ceea ce a facut pentru promovarea municipiului de pe Bega in intreaga lume.
Constantin Lupascu, un exemplu de daruire si profesionalism, distins veteran de razboi, care a luptat in cel de-al doilea razboi mondial, va primi Titlul pentru faptele de eroism din perioada 15 ianuarie 1944 – 21 august 1944 si 22 august 1944 – 25 octombrie 1945, cand a fost prizioner de razboi in U.R.S.S., fiind decorat ulterior cu medalia Crucea comemorativa a celui de-al doilea razboi mondial.
#Galeria Pro Armia, Piata Libertatii, ora 18-Vernisajul expoziţiei de pictura dedicata Zilei Timisoarei – Asociaţia Artiştilor Plastici “Romul Ladea”
#Piata Victoriei, ora 20, concerte Vanotek, Antonia, The Motans, Carla’s Dreams. Ora 24-Foc de artificii

4 august – vineri

#Program actiuni sportive
”Cupa oraselor infratite„ - turneu de minifotbal cu echipe de amatori -Baza Sportiva Colterm, orele 9-17.
Participa echipe de amatori, care reprezinta Municipiul Timisoara si echipe invitate din orasele infratite si partenere cu Timisoara.
Parteneri: Asociatia Judeteana de Fotbal Timis, Sport Club Municipal Timisoara.
Turneu de minifotbal pentru echipe de copii, Baza Sportiva Colterm, orele 11-14
Participa echipe de copii de la cluburi locale - categoria de varsta 10 ani.
Parteneri: Asociatia Judeteana de Fotbal Timis, Sport Club Municipal Timisoara.
Cros nocturn - “Timisoara, primul oras electrificat, primul cros noaptea alergat!”- ora 22.00 Crosul nocturn a ajuns la cea de-a sasea editie si este organizat in sistem de participare open.
Limita de varsta a concurentilor este de minim 18 ani.
Cu exceptie, pot participa si concurenti cu varsta de 16 ani, care trebuie sa prezinte acordul scris al parintilor.
Formularele de inscriere se pot descarca de pe site-ul www.crosnocturn.ro.
Crosul nocturn se va desfasura pe un traseu de cca 4 km si va avea startul la orele 22.00, de pe bulevardul C.D.Loga nr.1 (in fata Primariei Municipiului Timisoara), unde va avea loc si sosirea.
Traseul este urmatorul: str. 20 Decembrie 1989 - bulevardul Vasile Parvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe bulevardul Corneliu Coposu, intoarcere la fantana de la pasarela din Parcul Copiilor, bulevardul Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo – bulevardul Vasile Parvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primarie, bulevardul C.D. Loga nr. 1, (vis a vis de Filarmonica Banatul).
Se vor acorda: tricouri si diplome pentru toti participantii, vouchere pentru echipamente sportive. Crosul este realizat in parteneriat cu Asociatia Atletic Club Maraton si cu Sport Club Municipal Timisoara. Detalii: www.crosnocturn.ro
#Piata Victoriei, ora 20- Blues pentru Timisoara - concerte Vali “Sir Blues” Racila
„Nu pot spune ca lucrez cu suflete, ideea este ca te bucuri impreuna cu ei. Fac in asa fel incat sa ne bucuram impreuna. Eu caut ce e mai la indemana fiecaruia, cum se poate exprima. Pana la urma asta e tot ce conteaza, sa ai cui sa-i spui ceva.” Vali Racila.
Valerian "Sir Blues" Racila este actor roman, psiholog si muzician.
Dupa o cariera de 22 de ani, ca actor la Teatrul „Mihai Eminescu“ din Botosani, a lucrat ca psiholog la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Racaciuni, judetul Bacau, iar acum traieste in Sighisoara.
Vali Racila este un exponent de seama al blues-ului traditional, pe care il canta cu o naturalete si cu o autenticitate uimitoare, pentru un artist care nu s-a nascut in America.
El apare pe scena, de obicei, singur, dar, inconjurat de o adevarata colectie de chitare, majoritatea de "vintage", pe care le sonorizeaza cu feeling si cu un bun - gust desavarsit.

Bega Blues Band & Invitatii Bega Blues Band este cel mai longeviv grup de blues-jazz din Romania, cu o activitate de peste 30 de ani.
Intemeiat de Bela Kamocsa şi Johnny Bota, a lansat in 1993 primul CD de blues - jazz din Romania, "Blues de Timisoara".
Bega Blues Band a obţinut, in anul 1992 “The Popularity Prize”, la Festivalul Privas din Franta, in 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din Romania şi Diploma de Excelenţa a Municipiului Timisoara „pentru intreaga activitate muzicala şi pentru promovarea imaginii Timişoarei in ţara şi in lume”.
Dupa moartea regretatului Bela Kamocsa, Johnny Bota, fondatorul primei facultati de jazz din Timisoara, a devenit liderul trupei.
In luna mai, Bega Blues Band, la invitatia ICR, a concertat la festivalul “Jazz Weekend” de la Bruxelles.
Componenta: Maria Chioran-voce, Lucian Nagy-instrumente de suflat, Mircea Bunea-chitara, Toni Kűhn-tastaturi, Johnny Bota-bass, Lica Dolga-baterie.
The Gamblers este o trupa din Sremska Mitrovica, Serbia, fondata in 1984, care practica rhythm and blues-ul, de fapt, o interpretare moderna a blues-ului, care combina stilul soul cu rock’n'roll.
Inspirandu-se din jazz, folk, blues, soul, The Gamblers par sa adune fiecare aspect al muzicii americane si sa-l redea publicului intr-o noua forma, plina de prospetime.
Trupa The Gamblers a cantat la numeroase festivaluri si evenimente muzicale de prestigiu din Serbia, din fosta Iugoslavie si din Europa.
Din formatie fac parte: Marin Balenović - voce si chitara, Aleksandar Stanulović – chitara si backing vocals, Željko Bacalo-bass, Goran Nedić-saxofon, Borislav Voljanek-baterie si Aleksandar Maksimović-claviaturi.

5 august - sambata

Piata Victoriei, ora 20 concerte: Phaser, The Weekend Band, Lorenzo Cristian Magic, LOREDANA

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.