Ziua avionului la BUZIAS. Model sovietic copiat de la americani... FOTO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.07.2016 15:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, in colaborare cu Primaria Buziaş şi terasa „La Aeroport” Buzias organizeaza in acest week-end cea de-a doua ediţie a Zilelor Avionului .

Zilele Avionului debutează sambata 30 iulie, ora 17  și se incheie duminică seara, iar programul muzical va cuprinde genurile folk in seara de sambata şi  blues-rock in dupa amiaza de duminica. Sambata de la ora 19 vor canta la Buziaş,  Andrei Paunescu, Magda Puskas si Vasile Mardare iar duminica de la ora 18 vor urca pe scena Trupa Cu Asar – Buziaş, Trupa Rock Abil – Timişoara şi Trupa Springtime Band din Lugoj.
Evenimentul se doreşte a fi deveni unul tradiţional, organizat pentru iubitorii de muzica buna şi care sa completeze astfel celelalte evenimente ( Festivalul Zilele veveriţelor sau Festivalul Papricaşului si vinului) organizate pentru promovarea staţiunii Buziaş- spune Hudrea Ioan – iniţiatorul evenimentului.  
   
Programul evenimentului Zilele Avionului
Sambata, 30 iulie
ora 17 – Demonstraţie arte martiale
ora 18 – Kangoo jumps cu Diana
ora 19 – Concert de muzica folk: Andrei Paunescu, Magda Puskas, Vasile Mardare
Duminica, 31 iulie
ora 16 – Demonstraţie aviatica Aero West- scoala de aviatie din Buzias
ora 16,30 – Demonstraţie lupte libere copii
ora 17 – Micii balerini
ora 17,15 – Zumba fitness cu Diana
ora 18 – Concert  blues-rock
Trupa Cu Asar – Buziaş
Trupa Rock Abil – Timişoara
Trupa Springtime Band – Lugoj
In timpul evenimentului va avea loc o expozitie de pictura cu tematica  „Parcul cu platani”  a pictorului buziesean VIO COMAN iar fundalul muzical va fi asigurat de DJ Johnny.
 
Istoricul... Aeroportului

Avionul este  amplasat in spatele Hotelului Silvana din Buziaş, la circa 50 de metri de strada principala din oraşelul timişean. Modelul este un Lisunov, care copiaza aproape identic mult mai celebrul Douglas DC3 al aviatiei americane, poreclit “Dakota”. Aparatul de zbor a fost adus la Buziaş in anul 1978 in stare de functionare si a fost amenajat ca “AVIABAR” in parcul bailor. Reamplasarea lui din anul 1986 in apropierea Hotelului Silvana se parea pentru mult timp a fi “condamnarea lui la moarte”, cu atat mai mult cu cat dupa 1990 avionul-bar a intrat in paragina. Mai mult decat atat, aparatura de bord a fost furata, disparand şi elemente ale cozii, proiectoarele montate in aripi, mobilierul, uşa etc.

In anul 2005, s-au gasit investitori care au avut curajul sa puna in valoare acest inedit obiectiv turistic , avionul fiind preluat de o firma din Buzias. Aeronava a fost reamenajata complet la interior, unde acum functioneaza in sezonul rece un bar cu 24 de locuri si sub avion a fost construita o moderna terasa de vara cu capacitatea de 100 de locuri. Aici se pot servi, intr-o ambianta muzicala retro, o gama variata de bauturi racoritoare, cocktailuri, inghetata, fresh, frappe, capucino şi cafea, plus toata gama de bauturi alcoolice. Restaurantul şi pizzeria ofera diverse meniuri la preţuri foarte atractive atat pentru localnici cat si pentru turistii aflati in statiune.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.