Ziua Europeana a Limbilor la Centrul Cultural German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.09.2012 12:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Centrul Cultural German din Timişoara organizează împreună cu cercul literar „Stafette” în data de 20 septembrie, ora 18.30, în sala video a casei AMG (str. Gheorghe Lazăr nr. 10-12) o lectură în limba germană cu Helmut Braun, preşedintele Fundaţiei Rose Ausländer Köln,din volumul „Povestiri magrebiene“ de Gregor von Rezzori.

Helmut Braun citeşte din „Povestiri magrebiene“, un volum, a cărui povestiri îl definesc pe Gregor von Rezzori d’Arezzo ca povestitor ironic, umoristic şi versat. Născut în 1914, la Cernăuţi, a fost întâi actor şi scenarist, ca ulterior în 1938 să se dedice complet scrisului. El este mereu asociat cu peisajul său ‚magrebian’, tărâmul hoţilor, pungaşilor şi profitorilor, datorită povestirilor sale, care dau dovadă de umor negru! „Povestirile magrebiene” au fost publicate în anul 1953 şi povestesc mai mult despre Bucureşti decât despre Cernăuţi: despre toleranţa şi seninătatea sufletului.
Tot Centrul Cultural German Timişoara sărbătoreşte Ziua Europeană a Limbilor şi organizează în data de 26 septembrie 2012 o lectură în limba germană acompaniată de un atelier cu autorul german de cărţi pentru copii Dirk Walbrecker.
Dirk Walbrecker este un autor german de literatură pentru copii şi tineret, scenarist şi autor de piese radiofonice. Din anul 1986 Walbrecker lucrează ca scriitor liber profesionist, iar lucrările sale au fost între timp traduse în 14 limbi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.