Ziua lumanarilor aprinse pe canalul Bega si pe Marasesti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.05.2015 09:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In zilele de 16 şi 17 mai, timişorenii se pot alatura Grupului Local de Actiune HIV/SIDA Timisoara, pentru a comemora impreuna, pentru al 12-lea an consecutiv, Ziua Internaţionala a Lumanarilor Aprinse (The International AIDS Candlelight Memorial).

Ziua Internaţionala a Lumanarilor Aprinse, una dintre cele mai vechi şi mai mari campanii din lume, de mobilizare a comunitaţii in scopul conştientizarii sociale a HIV, se doreşte un apel la solidaritate globala şi la inlaturarea stigmei şi discriminarii persoanelor care se confrunta cu aceasta infecţie.

Sambata şi duminica, 16-17 mai, intre orele 10-22, timişorenii pot aprinde lumanari in memoria victimelor SIDA, iar cei mici pot picta pe quilturi la cortul special amenajat, amplasat pe pietonala Maraşeşti.

Sambata, de la ora 20, pot urmari proiecţia unui film tematic in sala de evenimente a spaţiului cultural Ambasada, pe strada Anton Seiller nr.2.
Duminica, 17 mai, la ora 21, publicul este invitat sa participe, in cadrul unui flashmob, la formarea Fundei Umane, simbolul solidaritaţii cu persoanele afectate de HIV/SIDA, iar la ora 21.30 sa lanseze lumanari aprinse pe canalul Bega.

Campanie de incurajare a comunitaţii locale sa se implice in lupta impotriva SIDA, fie şi doar prin participarea la un moment de reculegere ce are loc anual, Ziua Internaţionala a Lumanarilor Aprinse este o zi in care important este sa se conştientizeze ca numai implicandu-ne cat mai mult putem schimba lucrurile.
Campania este organizata de Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS) Timisoara, Societatea pentru Copii si Parinti – SCOP Timisoara, Societatea Studentilor in Medicina Timisoara şi LGBTeam.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.