Ziua Mondiala a Monitorizarii Apei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.11.2012 17:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizării Apei, Primăria Municipiului Timişoara - Direcţia de Mediu, SC Smithfield Prod SRL, Liceul Teoretic IRIS, Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului Timişoara, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş vor organiza o acţiune educativă,care va avea loc la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Bv. Vasile Pârvan nr. 6, în data de 19 noiembrie 2012, începând cu ora 12.

Scopul acţiunii este creşterea conştientizării şi informării cu privire la calitatea apelor şi conservarea resurselor de apă din Municipiul Timişoara.
Activitatea va consta în prelevarea de probe de apă din apele de suprafaţă existente pe raza Municipiului Timişoara (18 locaţii), precum şi din alte 4 localităţi din judeţul Timiş. Se va efectua analizarea parametrilor fizici de calitate ai acesteia de către elevi de la 20 şcoli ( fiecare echipă de voluntari va fi formată din 2 cadre didactice şi 5 elevi de la fiecare şcoală participantă, împreună cu un student din cadrul Ligii Studenţilor Chimişti din Timişoara. Invitaţii şi organizatorii vor putea efectua, la rândul lor, determinările la 2 probe de apă.
În analizarea parametrilor fizici de calitate ai apei elevii vor utiliza kituri şcolare de verificare a calităţii apei, primite gratuit în cadrul parteneriatului încheiat cu SC Smithfield Prod SRL şi Liceul Teoretic IRIS.
Evenimentul se va finaliza cu premierea şi înmânarea diplomelor de participare tuturor elevilor şi cadrelor didactice implicate în activitatea dedicată Zilei Mondiale a Monitorizării Apei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.