Ziua Portilor Deschise la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta BANAT

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.02.2012 12:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Data de 28 februarie reprezinta o sarbatoare nationala: Ziua Protectiei Civile din România.
Iar anul acesta se implinesc 79 de ani de la atestarea documentara a primelor structuri cu atributii de protectie civila din Romania, prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933 al regelui Carol al IIlea.
În acelasi timp, se aniverseaza 79 de ani de când Protectia civila din România se dedica nemijlocit cetatenilor, economiei si teritoriului tarii, în conditiile cele mai
dificile, în caz de razboi sau de dezastre.

În anul 2012, Ziua Protectiei Civile din România gaseste tara grav afectata de zapezi, cu victime omenesti, localitati izolate, drumuri blocate, locuinte si
autoturisme avariate. Ne gaseste însa si solidari cu semenii nostri din zonele greu încercate de viscol si ninsoare, catre care se trimit în mod constant transporturi cu hrana si ajutoare.
Pentru marcarea acestui eveniment aniversar, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al Judetului Timis va organiza si desfasura la nivel judetean, pe tot
parcursul lunii februarie o serie de activitati de informare preventiva a populatiei, dupa cum urmeaza:

• În data de 22 februarie 2012, ora 10.00, în Sala Mare a Primariei Municipiului Timisoara se va organiza o dezbatere în colaborare cu Asociatia Generala a Inginerilor din România-filiala Timis, cu tema „Reactii la ultimele miscari seismice în Banat”.
• În data de 23 februarie 2012, ora 10.00, la S.C. BUTAN GAS ROMÂNIA S.A. LUGOJ se va realiza un exercitiu pentru îndeplinirea misiunilor specifice în situatia producerii unei explozii urmate de incendiu, la rezervoarele de depozitare gaz.
• În data de 23 februarie 2012 ora 14.00, la Colegiul National „C.D.Loga” din Timisoara va avea loc festivitatea de premiere a concursului cu tematica de protectie civila „BUM! – Pericolul si interventia la dezastre”, concurs organizat de I.S.U. Timis în cooperare cu Inspectoratul Scolar Judetean Timis.
• În data de 28 februarie 2012 orele 09.00 – 13.00, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al judetului Timis si al subunitatilor apartinatoare
se va organiza Ziua Portilor Deschise, publicul având acces la prezentarea fortelor si mijloacelor de interventie, dar si la vizionarea unor materiale audiovideo de informare preventiva.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.