Ziua portilor deschise la Statia de epurare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.10.2012 08:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Cu ocazia celebrării a 100 de ani de la punerea în funcţiune a Staţiei de epurare a apelor uzate, Aquatim organizează sâmbătă, 27 octombrie, evenimentul ”Porţi deschise la staţia de epurare” pentru a parcurge, alături de timişoreni,lungul drum al istoriei apei de la primele încercări reuşite de gestionare a apelor uzate până la cele mai noi tehnologii din prezent. 

Programul de vizite începe la ora 9 şi se va termina la ora 14. Pentru a ajunge cu uşurinţă la staţia de epurare, situată pe strada Păstorilor nr. 1 (după fosta fabrică Solventul), Aquatim pune la dispoziţia publicului un autocar care va pleca din oră în oră, între orele 9-14, din staţia autobuzului 33 de la Catedrala Mitropolitană, către staţia de epurare. De asemenea, după terminarea vizitei staţiei, autocarul îi va transporta pe vizitatori înapoi la staţia de la Catedrală. Prima plecare a autocarului din staţia de autobuz va fi la ora 9, iar ultima la ora 13. Transportul este gratuit şi se face în limita locurilor disponibile.
Pentru vizitele de grup, este recomandabil să se facă programări la numărul de telefon 0256.201.370 (Biroul Comunicare şi Relaţii Publice). Un tur al staţiei de epurare durează în jur de o oră, iar vizitatorii vor fi însoţiţi de „Aqua-ghizi”, care vor explica ce se întâmplă în fiecare etapă de „curăţare” a apei.
Staţia de epurare a apelor uzate din municipiul Timişoara, proiectată şi contruită de ing. Stan Vidrighin, a fost pusă în funcţiune în 26 octombrie 1912. În prezent, staţia cuprinde o linie nouă de epurare, dotată cu tehnologii performante, care să asigure o calitate a efluentului conformă cu standardele europene prevăzute pentru apele uzate urbane. Proiectul de retehnologizare a staţiei de epurare a fost finanţat prin programul ISPA al UE, în valoare de circa peste 45 de milioane de Euro, din care circa 30 de milioane de Euro au fost alocate pentru reabilitarea staţiei. Capacitatea staţiei de epurare de preluare a apelor uzate este de 3.000 l/s şi poate deservi 440.000 de locuitori.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.