Zorro a adus la Buzias un teren de sport cu gazon sintetic

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.04.2014 19:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Centrul Educativ Buzias a inaugurat marti, 15 aprilie 2014, terenul de sport cu gazon sintetic, echipat pentru minifotbal.

Amenajarea terenului de sport vine in contextul colaborarii Centrului Educativ Buzias cu Asociatia Barbatilor Crestini  in derularea proiectului „De la zero la Zorro”,  ce a avut ca finalitate asamblarea unei masini de teren din piese casate.
Proiectul a implicat zece dintre minorii sanctionati penal cu masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare (la momentul actual toti fiind liberati din centru) si un grup de mecanici voluntari, analogia dintre numele proiectului si situatia beneficiarilor fiind acea ca, odata institutionalizati, acesti tineri sunt priviti de catre societate ca niste „zerouri” sau „rebuturi”, eticheta pastrata, din pacate, si dupa punerea lor in libertate.
La internarea in centru, ca urmare a istoricului de viaţa, a feedback-ului pe care il primesc de la familie şi societate, copiii  pot considera ca nu sunt buni de nimic, ca sunt un zero, ca par a fi aruncaţi in cosul de gunoi al societaţii, si au sentimentul ca nu vor mai fi ceva sau cineva niciodata.
La Centrul Educativ Buzias se afla 95 de tineri sanctionati cu masura educativa privativa de libertate a internarii intr-un centru educativ, 8 dintre ei fiind din judetul Timis.

Proiectul „De la Zero la Zorro” exprima plastic, prin titlu, scopul Centrului Educativ Buzias: acela de a asigura educatia si asistenta minorilor in vederea reintegrarii sociale, avand in vedere faptul ca privarea de libertate duce la izolarea sociala si marcarea negativa a personalitatii.
Astfel, tinerii implicati in proiect au invatat sa urmeze o disciplina de munca, si-au insusit notiuni teoretice si practice de mecanica si design si stiu sa lucreze in echipa.
Dar cel mai important lucru este ca au invatat ca nimic nu este pierdut.
„Zorro” - masina de teren de exceptie construita din masini si piese de schimb casate, a fost scoasa la licitatie, in cadrul Salonului Auto Bucuresti, fondurile obtinute fiind folosite pentru amenajarea acestui  teren de sport modern, cu gazon sintetic, echipat pentru minifotbal, destinat activitatilor sportive derulate de catre minorii internati.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.