0800800085 - telefonul anticoruptie de la Fisc

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.07.2012 14:08 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Începând cu data de 9 iulie a.c. Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţia cetăţenilor Serviciul TelVerde Anticoruptie cu scopul de a acorda sprijin publicului care consideră că a descoperit sau a fost afectat de acte de corupţie sau alte nereguli în activitatea Ministerului Finanţelor Publice şi a instituţiilor subordonate.
Această măsură se înscrie în Planul naţional de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie 2012 - 2015.
Serviciul TelVerde Anticorupţie 0800800085 este destinat primirii apelurilor telefonice şi înregistrării sesizărilor privind nereguli, abateri sau acte de corupţie înfăptuite de către funcţionari din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiile subordonate: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi Comisia Naţională de Prognoză.
Acest serviciu pune gratuit şi non-stop la dispoziţia cetăţenilor o căsuţă vocală, care preia automat apelurile. Apelantului îi răspunde un robot care după mesajul introductiv, îi solicită datele de identificare şi îl roagă să apese anumite taste pentru a fi direcţionat către instituţia competentă în funcţie de obiectul sesizării.
Mesajele cetăţenilor vor fi preluate şi înregistrate de către un operator în timpul programului de lucru.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.