10.765 de bolnavi HIV/SIDA traiesc in Romania

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.12.2011 17:17 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

 

1 Decembrie - Ziua Mondială SIDA - reprezintă un eveniment important pentru întreaga lume, afectată în mod diferit de infecţia cu HIV. Răspunsul naţional la infecţia cu HIV este, de asemenea, foarte diferit, în funcţie de gradul de conştientizare a problematicii HIV în rândul decidenţilor şi guvernelor, al sectorului privat şi non-guvernamental, dar şi în rândul populaţiei în general.
În toată lumea, Ziua Mondială SIDA oferă ocazia desfăşurării unei campanii de conştientizare pe parcursul unei întregi luni, din 15 noiembrie în 15 decembrie, dând ocazia să se manifeste toate iniţiativele publice şi private referitoare la HIV, să se atragă atenţia asupra riscurilor de transmitere şi asupra posibilităţilor actuale de prevenire şi tratament.
Anul acesta, Ziua Mondială SIDA se desfăşoară sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV', un deziderat important, care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială, educaţie, ONG şi instituţii private de profil, dar şi oricare altul care recunoaşte importantă implicării comunitare în ameliorarea condiţiilor de viaţă şi, implicit, creşterea calităţii vieţii.
În lume trăiesc cu HIV/SIDA aproximativ 33 de milioane de persoane, dintre acestea 10.765 trăiesc în România. Anual, în România sunt depistate cu infecţie HIV/SIDA în jur de 400 de persoane.
În 2011 au fost înregistrate 405 cazuri noi de infecţie HIV/SIDA, din care 270 în rândul populaţiei tinere (20-34 de ani).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.