11 romani au murit la trecerile CFR in 6 luni

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.07.2012 14:51 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în urma analizei privind dinamica accidentelor rutiere produse la trecerile la nivel, numărul accidentelor a scăzut în primul semestru al acestui an,comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, însă gravitatea acestora a fost mai mare, înregistrându-se cu 4 victime decedate mai mult.
Conform datelor statistice, în primele şase luni ale anului s-au înregistrat 47 de accidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, cu 20 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, însă numărul persoanelor decedate a crescut de la 7, în primele şase luni ale anului 2011, la 11 în aceeaşi perioadă a acestui an. Din analizele efectuate a rezultat că principalele cauze generatoare de producerea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată sunt nerespectarea indicatoarelor de avertizare sau semnalizare la trecerile la nivel cu calea ferată şi neatenţia participanţilor la trafic.
CFR SA va demara, anul viitor, programul de Modernizare a peste 100 instalaţii (bariere) la trecerile la nivel, în luna mai a acestui an fiind încheiat contractul de finanţare cu AMPOST din cadrul MTI.
Valoarea contractului este de 107,7 milioane lei, iar sursa de finanţare este asigurată de la Fondul European de Dezvolatare Regională (FEDR) în proporţie de 71,12% şi Buget de Stat, în proporţie de 28,88%.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.