180 de gradinite vor fi construite in mediul rural si urban

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.03.2012 18:19 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a 180 de grădiniţe cu program normal cu 3 şi 4 săli de grupă, cuprinse în Proiectul 'Reforma educaţiei timpurii în România'.

'România are deficit în ceea ce priveşte infrastructura învăţământului preşcolar. După Hotărârea adoptată astăzi de Guvern, va putea fi demarată construirea a 180 de grădiniţe în mediul urban şi rural', a afirmat ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

Ministrul Educaţiei a precizat că procedurile de licitaţie vor fi demarate, în următoarea perioadă urmând să fie postate ofertele pe SEAP. Construcţia obiectivelor se estimează să înceapă în luna septembrie 2012.

Documentaţia tehnico-economică adoptată de Guvern răspunde normelor educaţionale, mai exact, proiectul include săli de grupă, vestiar, izolator, grup sanitar interior, spaţii auxiliare pentru personal şi depozitare, energie electrică, instalaţii de apă curentă, canalizare, încălzire centrală. De asemenea, proiectul cuprinde spaţii de joacă, spaţii verzi, căi de acces pietonale şi auto, inclusiv dotări pentru persoane cu dizabilităţi.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din împrumutul acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit HG 1454/2007.

Proiectul 'Reforma educaţiei timpurii în România' are scopul de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii sistemului de educaţie timpurie pentru copiii de la 3 la 6/7 ani, prin reabilitarea şi dezvoltarea unităţilor de educaţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.