2.000 de companii, peste 600.000 de angajati, peste 50 miliarde de euro. PSD, ce se va intampla daca nu ne-am inselat?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.11.2017 09:10 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Coaliţia pentru Dezvoltarea Romaniei:

SCRISOARE DESCHISA despre modificarea Codului Fiscal
Domnule Prim Ministru al Romaniei, Mihai Tudose,

Anul 2018 va fi un an greu pentru Romania, pentru politicieni, cetaţeni şi companii, deopotriva.

Am luat nota de faptul ca Guvernul a adoptat in regim de urgenţa actul normativ care schimba Codul Fiscal, cu aplicare efectiva peste 7 saptamani. Inţelegem ca mesajele noastre de ingrijorare generala, dar şi observaţiile propuse Ministerului de Finanţe nu au fost considerate suficient de relevante de catre autoritaţi pentru a fi puse in aplicare.

Sigur, Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţa (chiar daca urgenţa nu se justifica) şi fara sa ţina cont de argumentele mediului de afaceri.

Domnule Prim Ministru, noi mediul de afaceri, format din companii private cu capital romanesc şi strain, vom aplica şi vom respecta legile Romaniei. Va asiguram ca ne pasa de angajaţii noştri şi de Romania. Vom vedea in viitor daca ingrijorarile noastre se vor materializa sau nu. Pentru binele tuturor, speram sincer sa nu fie cazul!

DAR: Ce se va intampla daca nu ne-am inşelat?

Mesajul public lansat de dumneavoastra in numele Guvernului Romaniei conform caruia mediul de afaceri este cel care genereaza lipsa de fonduri la buget pentru şcoli, infrastructura sau servicii medicale este unul profund fals şi daunator societaţii romaneşti.

Negreşit şi in mediul privat (ca şi in zona bugetara) se fac greşeli, exista probleme, sunt persoane şi companii care fac evaziune fiscala şi nu respecta legile. Dar in marea sa majoritate, mediul de afaceri este CORECT şi este cel care produce bunastare in Romania. Companiile cu capital strain (multe dintre ele multinaţionale), bancile şi sute de mii de antreprenori romani işi respecta angajaţii şi legile ţarii. Ei sunt cei care asigura banii din care sunt platiţi profesorii şi doctorii, magistraţii şi judecatorii, din care sunt construite şcolile şi spitalele. Banii care susţin administraţia publica. Banii din care se dezvolta Romania. Toate aceste companii şi toţi aceşti antreprenori trebuie RESPECTAŢI.

Daca Guvernul are dovezi clare ca sunt companii cu capital autohton sau strain care nu respecta legea, va rugam, in mod public, sa le nominalizaţi şi sa informaţi instituţiile abilitate.

Domnule Prim Ministru, cetaţenii Romaniei au dovedit ca işi gasesc repede alternative de a trai şi in alte ţari. Pentru a crea prosperitate in Romania, mediul privat are nevoie de RESPECT, INCREDERE şi PREDICTIBILITATE, din partea celor care conduc ţara.

Domnule Prim Ministru, in cele din urma, cine va raspunde pentru oportunitaţile pierdute şi pentru plasarea Romaniei intr-o alta liga pentru investitori, din cauza modificarilor masive aduse Codului Fiscal din 2018 şi anunţarea lor cu doar 7 saptamani inainte sa intre in vigoare?

Din respect pentru dumneavoastra şi instituţia pe care o conduceţi, va informam ca organizam o conferinţa de presa miercuri, 15 noiembrie, pentru a detalia aceste mesaje.

Coaliţia pentru Dezvoltarea Romaniei,

in numele a peste 2.000 de companii, care angajeaza peste 600.000 de oameni şi genereaza anual afaceri de peste 50 miliarde de euro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.