2474 de MIGRANTI au incercat sa treaca ilegal FRONTIERA ROMANIEI in primele 6 luni ale anului 2017. Cei mai multi din Irak, Siria, Pakistan...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.07.2017 13:51 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In primele sase luni ale anului 2017, in urma actiunilor de supraveghere si control ale frontierei de stat, politistii de frontiera au depistat, in zona de competenta, 2.474 cetateni straini care au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat, din care 1.437 pe sensul de intrare in tara si 1.037 straini pe sensul de iesire din tara.
Anul trecut, in aceeasi perioada, au fost depistati actionand ilegal la frontiera 507 cetateni straini - 374 pe sensul de intrare si 133 pe sensul de iesire.

Din numarul total al persoanelor implicate in migratia ilegala, cele mai multe au fost organizate in 353 de grupuri de migranti in care au fost identificati 134 de traficanti.
De asemenea, au fost depistate 80 de persoane (24 de cetateni romani si 56 de cetateni straini) implicate in activitati de calauzire.

Dintre modalitatile de incercare de intrare/iesire ilegala in/din Romania folosite mai des de migranti au fost: tentativa de trecere ilegala la frontiera "verde"; ascunderea in mijloace de transport; utilizarea documentelor false/falsificate.
In ceea ce priveste nationalitatea persoanelor depistate in tentativa de trecere ilegala a frontierei, se constata ca provin din urmatoarele tari: Irak, Siria, Pakistan, Afganistan, Iran, Turcia, India, Kosovo, Bangladesh si Palestina.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.