29 iulie 2012 este pentru Victor Ponta... 22 decembrie 1989!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 31.07.2015 11:53 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Victor Ponta:

”Pentru mine ziua de 29 iulie va ramane intotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. In 2012 a fost ziua in care 7,4 milioane de cetaţeni au votat la Referendum ca sa işi ia ţara inapoi de la un personaj politic sinistru - Basescu, un Regim brutal şi detestat la fel ca cel comunist şi un Sistem de Propaganda la fel de feroce şi puternic atunci ca şi acum!
Crin Antonescu şi cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen excepţional - avem meritul de a-l fi reprezentat şi vina de a nu fi dus la capat voinţa oamenilor!
Sigur ca pana azi au supravieţuit şi au caştigat mulţi dintre cei infranţi atunci de voinţa populara (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei, etc. este doar o confirmare pentru cei care inca mai aveau iluzii). Şi era de aşteptat ca eu şi Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe şi mulţi alţi iniţiatori) sa platim preţul pentru "indrazneala" de atunci.
Dar vreau sa-mi exprim convingerea absoluta ca am avut atunci dreptate şi sa arat recunoştiinţa mea pentru cei 7,4 milioane de romani care au crezut cu sinceritate ca democraţia şi dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de funcţionare pentru o societate normala. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.