3 din 4 romani considera RUSIA ca fiind CEA MAI ANTIPATICA TARA DIN LUME

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.12.2015 11:09 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ţarile care conduc in topul simpatiei faţa de alte ţari sunt, deloc intamplator, şi destinaţii principale pentru imigraţia romaneasca.
Astfel, pe prima poziţie a clasamentului se situeaza Spania (asociata cu un sentiment mai degraba pozitiv de 84,3% dintre respondenti), urmata de Italia (cu 82,7%) şi de Marea Britanie (cu 82%).
Poziţiile urmatoare in clasament revin Franţei şi Olandei, pe care 79,9%, respectiv 78,6% dintre romani le asociaza mai degraba cu sentimente pozitive.
SUA ocupa locul al şaselea, fiind asociate cu un sentiment mai degraba pozitiv de 78% dintre romani.
Urmeaza Germania (asociata cu un sentiment mai degraba pozitiv de 77,9% dintre respondenti), Belgia (76,3%), Grecia (75,6%), Austria (75,4%) şi Polonia (75,2%).
Cea mai iubita dintre ţarile vecine Romaniei este, aşa cum era de aşteptat, Republica Moldova, faţa de care 74,3% au sentimente mai degraba pozitive.
De o cota de favorabilitate ridicata se bucura şi Japonia, cu 74,1% sentimente mai degraba pozitive.
Urmeaza Bulgaria, un alt vecin al Romaniei, cu 63,8% sentimente mai degraba pozitive, China (cu 62,9% asocieri mai degraba pozitive) şi  Serbia (cu 59,6%).
De cote de simpatie de peste 50% mai beneficiaza Israel şi Turcia Astfel, 58,4% dintre romani au sentimente mai degraba pozitive faţa de Israel, respectiv 53,5% faţa de Turcia.
Urmeaza alte doua ţari vecine Romaniei: Ucraina (cu 47% sentimente mai graba pozitive) si Ungaria (cu 36,7%).
Clasamentul este incheiat de Rusia faţa de care doar 26,8% dintre respondenţi declara ca au sentimente mai degraba pozitive.


Sursa: Sondajul ”Barometrul INSCOP – Adevarul despre Romania” a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.