4004 ROMANI asteapta un TRANSPLANT in ROMANIA. Cei mai multi, 2405, asteapta un RINICHI. 35 asteapta o INIMA...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.06.2017 08:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Intr-o Romanie bulversata de corupţie şi de un stat incapabil sa funcţioneze in parametri democratici, transparent şi echilibrat, Ministerul Sanataţii declara ca Programul Naţional de Transplant funcţioneaza la capacitate buna şi, mai mult, cunoaşte o revenire importanta, dupa criza alarmanta de anul trecut.
Din punct de vedere medical, poate, dar din punct de vedere administrativ, cu siguranţa este nevoie de mai multa transparenţa...

Trimestrul al doilea din 2017 a marcat revenirea puternica a activitaţii de transplant din Romania, pe fondul creşterii progresive a donarii de organe şi ţesuturi.
Pana in momentul actual, au fost salvate peste o suta de vieţi prin transplantul de organe.
Astfel, medicii au efectuat un numar de 70 de transplante renale (Bucureşti, Cluj si Iaşi), 30 de transplante de ficat (Bucureşti si Iaşi), precum şi trei operaţii de transplant de cord (unul la Bucureşti şi doua la Targu Mureş).
Numai in ultima saptamana, au fost depistaţi si ingrijiţi şase donatori de organe si ţesuturi in mai multe centre medicale din tara si din municipiul Bucureşti.

Conform Registrului Naţional de Transplant, 4004 persoane sunt inregistrate in aşteptarea unui transplant in Romania.
Cei mai mulţi, 2405, sunt la RENAL, urmand 614 - CELULE REPRODUCTIVE-EMBRIOTRANSFER, 535 - HEPATIC, 236 - CELULE STEM HEMATOPOIETICE, 162 - CORNEE, 35 - CARDIAC, 14 - OS-TENDON, 3 - PULMON.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.