431 de locuri si posturi de medic rezident, neocupate

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.03.2012 18:25 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. 

Astăzi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
'Încă de la începutul acestui an am avut în vedere organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs deoarece, în sesiunea din noiembrie 2011, un procent important, aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs au rămas neocupate. Acest fapt constituie o situaţie de excepţie şi poate duce la o accentuare a deficitului de medici specialişti cu care se confruntă reţeaua de asistenţă medicală. Astăzi, am aprobat cadrul juridic care permite organizarea unui nou concurs şi estimăm că vom putea organiza această sesiune la jumatatea lunii mai', a declarat ministrul Sănătăţii RITLI Ladislau, la finalul şedinţei de Guvern.
431 de locuri şi posturi de medic rezident au rămas neocupate după repartiţia candidaţilor promovaţi în concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2011. Dintre acestea, sunt 333 posturi de medic rezident, în unităţi sanitare care înregistrează deficit de medici specialişti.
Cele mai multe locuri /posturi rămase neocupate se înregistrează în specialităţile: medicină de urgenţă (117 posturi în unităţi de primiri urgenţe), medicină de familie (40 de locuri şi 59 de posturi în serviciile de Ambulanţă), neonatologie (28 de posturi), A.T.I.(18 posturi), pediatrie (12 posturi).
Concursul se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se vor face la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, iar înscrierile la rezidenţiatul pe post la direcţia de sănătate publică a judeţului pentru care tinerii medici doresc să concureze.
Detaliile privind organizarea concursului vor fi publicate de către Ministerul Sănătăţii, în perioada următoare, pe pagina de web www.ms.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.