46 % dintre romani vor ca Romania sa primeasca migranti. Dar nu in orasele in care locuiesc!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.09.2015 17:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Mai mult de jumatate dintre romani — 57% — apreciaza drept mic şi foarte mic riscul ca Romania sa fie expusa unei invazii a imigranţilor din Orientul Mijlociu şi Africa, in timp ce 41% considera ca acest risc este unul mare şi foarte mare, potrivit unui sondaj IRES.

Principalele motive care au generat exodul imigranţilor din ţarile de origine sunt, in opinia respondenţilor, razboiul — 51% şi saracia — 41%, in timp ce principali responsabili pentru criza existenta au fost indicate guvernele din ţarile de origine — 67%, gruparea terorista  Statul Islamic (ISIS) — 54%, dar şi SUA — 36%, Uniunea Europeana — 29%, Rusia — 28% sau Israel — 24%.

Mai mult de o treime dintre participanţii la sondaj — 35% — evalueaza Romania ca fiind ''foarte slab pregatita'' pentru a face faţa unei crize a imigranţilor din Orientul Mijlociu şi Africa, un procent similar — 38% — o evalueaza ca fiind destul de slab pregatita, in timp ce doar o cincime dintre romani — 21%—  cred ca ţara noastra este pregatita sa faca faţa unei astfel de crize.

65% dintre respondenţi au fost de acord total sau parţial ca Romania sa primeasca un anumit numar de imigranţi in calitate de membru UE.
Intrebaţi de posibilitatea ca refugiaţii sa se mute chiar in localitatea lor, procentul celor care sunt de acord cu acest lucru scade la 46%, iar 42% sunt in total dezacord cu aceasta ipoteza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.