461 de romani au peste 100 de ani

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.05.2012 16:42 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

83 de persoane cu vârsta peste 100 de ani au primit cărţi de identitate în cadrul unei campanii desfăşurate la nivel naţional de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Scopul acţiunii desfăşurate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a fost de a actualiza datele înregistrate în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor şi de a identifica cetăţenii români cu vârsta peste 100 de ani, care locuiesc în prezent pe teritoriul României.
În urma centralizării tuturor informaţiilor comunicate de către structurile teritoriale aflate în coordonarea instituţiei a rezultat că 461 persoane, cu vârsta de sau peste 100 de ani sunt în viaţă.
Dintre acestea, 197 de persoane nu au dorit preschimbarea buletinelor de identitate pe care le deţin, 79 erau deţinătoare de cărţi de identitate, iar pentru 102 activităţile urmează a se finaliza.
O femeie din Tulcea, în vârstă de 112 ani, este, potrivit evidenţelor, cea mai în vârstă persoană care trăieşte pe teritoriul României. Următoarele două persoane au vârsta de 108 ani şi au domiciliul în Tulcea, respectiv Arad.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.