54,2 mii de contribuabili in insolventa si cu arierate catre bugetul de stat

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 17.06.2014 17:15 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul susţine ca exista posibilitatea susţinerii CAS pentru mai mulţi ani daca se recupereaza arieratele datorate catre bugetul asigurarilor sociale.
In prezent, se inregistreaza 54,2 mii de contribuabili aflaţi in insolvenţa şi cu arierate catre bugetul de stat in valoare de 41,91 miliarde lei.

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat ca exista surse clare pentru susţinerea reducerii CAS şi pentru anii urmatori, daca se recupereaza datoriile de la contribuabilii aflaţi in insolvenţa:

”Vestea buna este ca daca vor fi recuperate cele aproape 40 de miliarde de lei datorate de contribuabilii aflaţi in insolvenţa catre ANAF, reducerea CAS cu 5 p.p. la angajator poate fi menţinuta pentru o perioada de aproximativ 8 ani, la un cost bugetar  de 4,8 miliarde de lei pe an al acestei masuri”.

Din date publice, este confirmat faptul ca, la finalul lunii aprilie, erau 54,2 mii contribuabili aflaţi in procedura insolvenţei, care aveau arierate catre ANAF in valoare de 41,91 miliarde lei.
Cele mai mari arierate inregistrate de contribuabili se datoreaza bugetului de stat (29,7 miliarde lei) şi bugetului asigurarilor sociale (8,99 miliarde lei).
De asemenea, catre bugetul asigurarilor sociale de sanatate se inregistreaza arierate de 2,29 miliarde lei.
Din cele 41,9 miliarde de lei arierate inregistrate de catre contribuabilii aflaţi in insolvenţa, la masa credala au fost inscrise arierate in valoare de 36 miliarde de lei, in jur de 86% din total.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.