62% dintre romani sunt impotriva omorarii cainilor fara stapan

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 22.05.2014 11:15 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

62% dintre romani sunt impotriva omorarii cainilor fara stapan, conform unui sondaj realizat de cunoscutul institut de sondare a opiniei publice Mercury Research, la solicitarea organizaţiei pentru protecţia animalelor VIER PFOTEN..
O mare parte din populaţia Romaniei ar agrea, in schimb, soluţii alternative pentru rezolvarea acestei probleme: 84% prefera varianta ţinerii cainilor in adaposturi, iar 72% considera ca animalele blande pot fi retunate in teritoriu daca au fost sterilizate.

”Romanii sunt deschişi la ideea de strazi sigure prin metode care exclud uciderea. Ei inţeleg ca a rezolva cauza şi a stopa reproducerea cainilor este o soluţie viabila pe termen lung. Acest rezultat demonstreaza ca Guvernul ar trebui sa inceteze sa mai cheltuie bani publici pe campaniile de ucidere, alegand in schimb sa construiasca adaposturi decente şi sa coopereze cu noi şi cu municipalitaţile pentru programe de sterilizare”, a declarat Gabriel Paun, director de campanii VIER PFOTEN.

VIER PFOTEN ia in considerare o abordare orientata catre soluţii, respectiv metoda prindere-sterilizare-returnare.
Proiectul ”Animale fara Stapan” al organizatiei s-a dovedit a fi o strategie umana eficienta, care reduce numarul cainilor fara a crea suferinţa.
O singura echipa VIER PFOTEN poate steriliza sute de caini intr-o saptamana intr-un anumit loc, ceea ce reprezinta o abordare mult mai ieftina decat uciderea cainilor şi eliminarea cadavrelor.
VIER PFOTEN deţine echipe profesioniste, cu experienţa de zeci de ani la nivel internaţional in implementarea proiectelor extinse de sterilizare a cainilor fara stapan.
Sondajul Mercury Research mai arata faptul ca 66% dintre romani nu ar vota pentru un partid politic care susţine eutanasia cainilor fara stapan.

Sondajul mai arata şi ca 7% dintre cetaţenii Romaniei vor sa adopte un caine fara stapan.
Acest procent reprezinta 1,15 milioane de oameni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.