80% dintre romani au probleme dentare

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.09.2012 16:15 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In Romania, conform unui studiu elaborat de Ipsos Marketing cu privire la starea de sanatate orala, igiena dentara se rezuma, in cea mai mare parte, la spalatul pe dinti. Aproape 80% dintre respondenti au probleme dentare si aparitia cariilor este cea mai frecventa afectiune. 

Studiul releva faptul ca 4 din 10 persoane prezinta probleme cauzate de placa dentara bacteriana, iar 3 din 10 au respiratia urat mirositoare si dinti sensibili. Cele mai frecvente simptome pentru dinti sensibili sunt durerile aparute in momentul in care mananca produse reci sau calde (91%), urmate de durerea produsa de consumul produselor dulci acre (50%) sau atunci cand intra in contact cu aerul rece (47%). Cei cu probleme ale gingiilor au prezentat in cea mai mare parte sangerarea gingiilor dupa periaj, iritarea gingiei si inflamatii ale acesteia.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Orale, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au dat publicitatii rezultatele unui studiu pan-european care a evaluat starea sanatatii orale a cetatenilor europeni.
Dintre cei peste 3.500 de europeni intervievati, 70% au declarat ca sunt multumiti de starea sanatatii lor dentare. Cu toate acestea, mai mult de jumatate au declarat ca nu mai au toti dintii naturali.
Ingrijirea dentara curativa traditionala reprezinta o povara economica semnificativa pentru multe tari industrializate: cheltuielile actuale ale celor 27 de tari UE pentru toate aspectele legate de ingrijire si tratament sunt de aproape 79 miliarde€, iar daca tendintele continua aceasta cifra ar putea poate ajunge la 93 miliarde € in 2020.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.