A murit JUDECATORUL care i-a INTERZIS lui Ion ILIESCU sa candideze pentru a treia oara la alegerile prezidentiale

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.11.2016 09:14 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

A murit TURIANU I. CORNELIU, fiul lui Ilie si al Teodorei, nascut la 20 august 1940, in comuna Negreni, judetul Olt.

In urma cu o luna s-a simtit rau si a fost dus de la biroul de la CNSAS direct la spital, schimband spital dupa spital pana in dimineata zilei de 7 noiembrie, cand a plecat de la Elias la Universitatea de Drept din Ceruri.

Jurist roman, senator in legislatura 1996-2000, din partea PNŢCD, partid din care a demisionat in februarie 2000, judecatorul Corneliu Turianu, preşedinte al Tribunalului Municipiului Bucureşti, in 1994, a fost demis de ministrul Justiţiei din acea vreme, Petre Ninosu, pentru ca a emis o hotarare prin care i se interzicea lui Ion Iliescu sa candideze pentru a treia oara la alegerile prezidenţiale din 1996.
Iliescu fusese deja ales preşedinte in 1990 şi 1992, iar legea, valabilia şi astazi, spune ca nimeni nu poate sa ocupe postul de preşedinte al Romaniei mai mult de doua mandate.
Demiterea lui Turianu a declanşat un scandal internaţional, la Bucureşti fiind trimişi doi raportori ai Consiliului European, Friedrich Konig şi Gunnar Jansson.
Ministrul care i-a succedat in funcţie lui Petre Ninosu, Gavrila Iosif Chiuzbaian, a ţinut sa declare ca el s-a impotrivit abuzului comis impotriva lui Turianu...

Timp de 30 de ani (1966-1996) a indeplinit funcţia de judecator, parcurgand toate nivelele ierarhiei judecatoreşti – de la judecator stagiar, vicepreşedinte al Judecatoriei sector 8, preşedinte de secţie şi apoi preşedinte al Tribunalului Municipiului Bucureşti – pana la inalta funcţie de judecator al Curţii Supreme de Justiţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.