Acte normative la Sedinta de Guvern din 18 octombrie. Vezi ce-au decis!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.10.2013 14:46 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Actele normative care au fost incluse pe agenda sedintei Guvernului Romaniei din 18 octombrie:

I. HOTARARI

1. HOTARARE pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.813/2010 privind aprobarea strategiei de privatizare prin oferta publica a Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz – S.A. Medias si a mandatului institutiei publice implicate in derularea acestui proces, cu modificarile ulterioare
Guvernul a adoptat aceasta Hotarare. Prin actul normativ se aproba etapele si structura ofertei publice secundare initiale configurata astfel incat sa maximizeze probabilitatea finalizarii cu succes a ofertei publice Romgaz. Astfel, Hotararea de Guvern asigura cadrul legal necesar derularii ofertei publice secundare initiale a unui pachet de actiuni reprezentand 15% din capitalul social al Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz - S.A. Medias.
Vanzarea pachetului de actiuni se va face prin oferirea de actiuni si/sau certificate de depozit avand la baza actiuni suport pe piata de capital nationala si reglementata international potrivit legislatiei privind piata de capital.
2. HOTARARE pentru aprobarea amendamentului convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucuresti la 27 iunie 2013 si la Paris la 08 iulie 2013, intre Guvernul Romaniei si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, la Acordul cadru de imprumut F/P 1579(2006) dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Bucuresti la 7 septembrie 2007 si la Paris la 25 septembrie 2007
Guvernul a adoptat aceasta Hotarare prin care se aproba extinderea perioadei de implementare a Proiectului care face obiectul Acordului – cadru de imprumut, cu 2 ani, de la 31 decembrie 2013 la 31 decembrie 2015. Modificarea nu este de natura sa majoreze obligatiile financiare ale Romaniei fata de BDCE sau sa determine noi conditionari economice fata de cele convenite initial.
3. HOTARARE pentru modificarea si completarea unor anexe la Hotararea Guvernului nr. 965/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Dolj, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Dolj
Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
4. HOTARARE pentru completarea anexei nr.1 la Hotararea Guvernului nr.908/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Vrancea, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Vrancea.
Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.
5. HOTARARE privind modificarea Hotararii Guvernului nr.234/2008 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Drum expres Sebes-Turda”
Guvernul a adoptat aceasta Hotarare. Valoarea totala a investitiei este de 4.643.146 mii lei, finantarea efectuandu-se din Fondul de Coeziune si de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

II. MEMORANDUMURI

1. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea negocierii si semnarii Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii privind schimburile educationale si academice administrate de Comisia Fulbright romano-americana
Guvernul a aprobat acest Memorandum.
2. MEMORANDUM cu tema: Adoptarea pozitiei de negociere privind propunerea Bancii Internationale de Cooperare Economica (BICE), cu sediul in Moscova, Federatia Rusa, privind modificarea Acordului privind organizarea si activitatea Bancii Internationale de Cooperare (BICE) si a Statutului BICE semnate la 22 octombrie 1967 (modificate prin Protocoalele semnate la 18 decembrie 1970, 23 noiembrie 1977 si la 18 decembrie 1990)
Guvernul a aprobat acest Memorandum.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.