Adrian Nastase e MANDRU. Monumentul ANTICOMUNIST s-a facut datorita LUI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 30.05.2016 12:58 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Adrian Nastase:

”Ma bucur ca astazi, in sfarsit, este inaugurat, dupa 18 ani, Monumentul „Aripi”, in memoria celor care s-au jertfit impotriva comunismului.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei, la initiativa fostului presedinte, Emil Constantinescu. Fostul presedinte a dat ideea dar nu a dat si banii, asa incat proiectul a demarat efectiv in 2003, cand guvernul pe care l-am condus a aprobat proiectul si a adoptat o hotarare de guvern (HG nr 76/2003), prin care s-a alocat suma de 13,2 miliarde de lei (aproximativ 350 000 Euro), caracteristicile lucrarii fiind precizate in anexa la hotarare. Imi aduc aminte cu nostalgie de discutiile pe care le-am purtat in legatura cu acest monument cu regretatul Ticu Dumitrescu dar si cu maestrul Buculei.

Paradoxal, guvernul „comunist” pe care l-am condus a fost cel care a demarat efectiv proiectul monumentului „anticomunist”!

Si guvernul Ciolos, care organizeaza aceasta festivitate, participa la cheltuieli. In sedinta de guvern de miercuri, guvernul a aprobat suma de 13 500 roni (aproximativ 3000 Euro) – cheltuieli pentru desfasurarea evenimentului…

Din cauza presiunilor sindicale – banuiesc – si a nevoii de austeritate, guvernul Ciolos nu si-a putut permite sa invite insa si demnitari din guvernele anterioare. Intr-un fel, s-a repetat ceea ce s-a intamplat la festivitatea de la Deveselu – unde nu au existat suficiente locuri si pentru cei care pornisera proiectul. Acolo a fost, se pare, si decizia ambasadei americane. Aici a fost, probabil, exclusiv, decizia Administratiei prezidentiale si a guvernului Ciolos”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.