Adrian NASTASE, invitat de onoare la ambasada RUSIEI. Evident, printre PRIETENI...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.07.2016 10:00 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Adrian Nastase:

”Am fost ieri la receptia de ramas bun oferita de ambasadorul Rusiei, Oleg Malginov, cu ocazia incheierii misiunii sale in tara noastra. O persoana cultivata, un bun diplomat. (...)
Sigur, contextul relatiilor bilaterale si cel al relatiilor internationale  este complicat dar tocmai din acest motiv cred ca trebuie pastrate canalele de dialog. Mai ales, in conditiile in care „zona de demarcatie” intre Occident si Rusia s-a mutat, practic, pe frontiera noastra.

Cred in continuare in importanta participarii noastre la NATO dar nu pot sa nu vad faptul ca in partida de sah intre SUA si Rusia, presedintele Clinton a mutat gresit, in urma cu aproximativ un deceniu, „inventand” o tara – Kosovo – ceea ce a oferit un pretext Rusiei in ceea ce priveste Crimeea, ceea ce a modificat echilibrul in Marea Neagra, ceea ce…Si este clar ca, dupa pacea Putin-Erdogan, Marea Neagra se consolideaza ca mare inchisa iar anunturile NATO in acest domeniu nu vor fi urmate de masuri concrete. Asa incat s-ar putea ca, in viitor, sa urmarim cu binoclul felul in care barcutele lui Borisov se vor deplasa spre Yalta, sub protectia navelor de razboi ruse”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.