AGENTIE de TURISM sau pelerinaj pastoral-duhovnicesc la PATRIARHIA ROMANA?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 22.08.2016 16:05 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Patriarhia Romana:

”Patriarhia Romana a infiinţat Birouri de pelerinaje cu respectarea legislaţiei in vigoare pentru a veni in intampinarea dorinţei unui numar tot mai mare de credincioşi de a merge in pelerinaj la locurile sfinte creştine. Spre deosebire de excursiile organizate de agenţiile de turism din Romania, pelerinajele organizate de Patriarhia Romana au o importanta dimensiune pastoral-duhovniceasca. Din acest motiv, dar şi datorita serviciilor profesioniste performante de care beneficiaza, un numar tot mai mare de romani din ţara şi din diaspora romana prefera Agenţia de pelerinaj a Patriarhiei Romane.

Agenţia de pelerinaj BASILICA TRAVEL a Patriarhiei Romane este organizata ca societate comerciala potrivit legislaţiei romane şi europene in vigoare, cu autorizare de funcţionare şi brevet din partea Ministerului Turismului, fiind platitoare exemplara de taxe şi impozite, inclusiv de TVA, ca şi celelalte agenţii de turism din Romania. Diferenţa faţa de alte agenţii de turism consta in faptul ca veniturile realizate de BASILICA TRAVEL sunt folosite exclusiv pentru opera culturala, pastorala şi social-filantropica a Bisericii.

In mod concret, din veniturile obţinute prin pelerinaje este sprijinita consistent şi constant activitatea misionar-culturala a catorva componente ale Centrului de Presa Basilica al Patriarhiei Romane, şi anume: Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS, Ziarul LUMINA (in special suplimentul Lumina Pelerinului), prin care se edifica spiritual Biserica din sufletele credincioşilor romani in fiecare zi.

In virtutea unui parteneriat cu Asociaţia Nevazatorilor din Romania, Agenţia BASILICA TRAVEL a oferit şi ofera pelerinaje gratuite pentru persoane nevazatoare. De serviciile gratuite ale Agenţiei s-au bucurat, adesea, copiii din Centrul 'Sfanta Sofia' din Bucureşti. Agenţia BASILICA TRAVEL a contribuit major la imbunataţirea condiţiilor de cazare din Aşezamantul romanesc de la Ierihon, precum şi la renovarea şi dotarea spaţiilor de cazare de la Baza de odihna şi tratament 'Sfantul Pantelimon' a Centrului social-pastoral 'Sfanta Maria' — Techirghiol, precum şi la alte nevoi urgente ale Patriarhiei.

Menţionam ca pe langa susţinerea multiplelor activitaţi social-filantropice, cultural-misionare şi educaţionale desfaşurate permanent de Patriarhia Romana, veniturile obţinute din activitatea Agenţiei BASILICA TRAVEL sunt folosite uneori şi pentru ajutorarea pelerinilor saraci, batrani sau tineri.(...)

...in Patriarhia Romana funcţioneaza 766 de instituţii şi servicii sociale destinate tuturor categoriile defavorizate, inclusiv persoane sinistrate. Astfel, in anul 2015, la nivelul Patriarhiei Romane, s-au cheltuit aproape 123 milioane de lei exclusiv pentru opera social-filantropica a Bisericii.

De aceea, termenul profit este impropriu cultelor religioase, intrucat la sfarşitul fiecarui an sumele ramase necheltuite sunt transferate pentru susţinerea activitaţii, proiectelor şi programelor Bisericii aflate in derulare pe anul urmator”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.