Ajutoare cu dedicatie pentru 9600 de agricultori ecologici

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.05.2015 12:12 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a adoptat trei Hotarari care vin in sprijinul agricultorilor.

Prima dintre acestea se refera la introducerea unei noi perioade de depunere a cererilor de ajutor pentru schema de minimis „Ajutor specific compensatoriu acordat exploataţiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica”.
Noua perioada va fi de 60 de zile, incepand de la data intrarii in vigoare a actului normativ.
Se estimeaza ca acest ajutor ca va fi acordat unui numar total de 9.600 de beneficiari.

A doua Hotarare se refera tot la o schema de minimis de ajutor pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate in perioada ianuarie-august 2014, care se acorda pentru sectorul vegetal.

De prevederile acestei Hotarari urmeaza sa beneficieze un numar de peste 7.500 de producatori agricoli, resursele financiare necesare, in suma de 28,229 milioane lei, fiind asigurate de la bugetul de stat.
Ajutoarele de minimis se platesc intreprinderilor intr-o singura tranşa, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ.

In fine, prin cea de-a treia Hotarare, se completeaza lista beneficiarilor programelor naţionale de sprijinire a sectorului vitivinicol care pot primi sprijin din partea Uniunii Europene pentru promovarea vinurilor cu instituţiile sau autoritaţile publice, dupa caz, aflate in asociere, in condiţiile legii, cu una sau mai multe dintre formele asociative profesionale ale sectorului vitivinicol.
Masura vine ca urmare a modificarii unor reglementari ale Uniunii Europene şi va avea, printre efecte, punerea in valoare a potenţialului de producţie, promovarea cu prioritate a soiurilor romaneşti pentru vin, competitive pe plan european, precum şi acţiuni de informare asupra schemei denumirilor de origine controlata şi a indicaţiilor geografice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.