Am finalizat si contractat cel mai mare numar de kilometri de autostrazi! Medicamentele, va rog!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.07.2016 20:02 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Victor Ponta:

”Cand Basescu spune ca sunt naiv are , poate, ceva dreptate! Am inca multe de invatat in viata ( in special din greselile mele)! Cu siguranta perioada dupa Noiembrie 2015 , cand vad cum se comporta fata de mine oameni pe care i-am ajutat enorm si pe care ii consideram prieteni, o sa ma vindece de "naivitate" pentru viitor!
Cand insa vrea ( cam lingusitor ) sa se puna bine cu Guvernul de Tehnocrati spunand ca nu au ce sa faca in infrastructura rutiera din cauza Guvernului anterior - Basescu minte de ingheata apele ( daca nu cumva are goluri de memorie)!
- in primul rand "bravul" Guvern PDL ( azi PNL) pe care il lauda Basescu a facut un asemenea dezastru in contractele de autostrazi incat nu doar ca nu a facut niciun kilometru, dar au si obligat Comisia Europeana sa suspende Programul Operational de Transport ( pe care l-am deblocat dupa eforturi uriase in 2013 in mandatul Ministrului Fenechiu care drept rasplata a fost bagat la inchisoare)!
- tot bravul Guvern PDL ( azi PNL) laudat de Basescu a licitat Nadlac-ARad cu Romstrade ( unde a fost arestat ulterior Iordache si am fost obligati sa reziliem contractul si sa licitam din nou) / si a licitat si a semnat cu Salini - Impregilio Italia acel lot din Austostrada Sibiu - Orastie care s-a surpat in 2015 si toata Propaganda a sarit pe mine ( desi nu aveam nicio alta vina decat aceea ca a fost finalizata in 2014)!
- si tot Guvernul Basescu - Boc - PDL ( azi PNL) si-a batut pur si simplu joc de MasterPlanul de Transport , absolut necesar pentru absorbtia de fonduri europene / am realizat si finalizat noi Master Planul de Transport fiind aprobat de Comisia Europeana in Iunie 2015 ( si acum blocat de Guvernul de Tehnocrati)!
Cu tot sabotajul si opozitia feroce a Presedintelui Basescu ( care ar fi trebuit de fapt sa sprijine realizarea de autostrazi, dar care inca din 1999 cand era el Ministru al Transporturilor a fost cel mai mare adversar) in 2012-2015 am finalizat si contractat cel mai mare numar de kilometri de autostrazi! Pe cifre :
Finalizat si dat in exploatare A2 Bucuresti - Ploiesti , A3 Bucuresti - Constanta si A1 Sibiu - Deva
Licitat, contractat si in executie ( sau finalizat) :
1. A1 Nadlac - Arad / 38 kilometri / loturile 1 si 2 reziliate ( din cauza dosar penal Romstrade) relicitate si semnate contractele incepand cu 2013 ( lotul 1 ) si lotul 2 ( 2014)
2. A1 Lugoj - Deva 72 Km, finalizat licitatia in august 2013 , ordin incepere lucrari in Noiembrie 2013
3. A3 Campia Turzii - Targu Mures 52 km contracte semnate in iulie 2014
4. A3 Nadaselu - Mihaiesti 17 km si Suplacu De Barcau - Bors 64 km semnate contracte in mai 2015
5. A10 Sebes - Turda 70 km semnat contract in decembrie 2013
6. Autostrada Comarnic - Brasov , negociata si gata de semnare in 2014 , ( urmand a fi finalizat in 2017) a fost sabotata cu ticalosie de Basescu / atunci cand a afirmat in public de la Cotroceni ca are date privind fapte de coruptie legate de acest contract , evident o noua megaminciuna marca "Basescu" - iar Vinci/ Strabag/Aktor ( trei din cele mai mari si serioase firme europene de infrastructura) au anuntat ca amana orice decizie pana dupa ce Basescu isi incheie mandatul ( si s-au lasat de tot pagubasi dupa ce a venit Iohannis care in mod demagogic se opusese acelui contract in campania din 2014)!
Total kilometrii licitati si contractati pentru executie doar in 2012-2015 = 313 / valoare 1,4 miliarde euro ///
- total kilometrii licitati si contractati in 2016 = ZERO / valoare = ZERO euro !!!
Domnule Basescu / si eu cred ca aveti viitor in politica, va ajuta foarte tare prestatia urmasului dvs la Cotroceni / dar pana sa fiti dvs cel mai bun Prim Ministru ( mai bun decat Ciolos sau Boc e foarte posibil si realizabil) mai cititi niste cifre!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.