ANAF MINTE ca pe VREMEA lui CEAUSESCU!... O spune un (fost) sef ANAF pus tot de PSD!!!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 04.04.2017 14:01 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Gelu Ştefan Diaconu, fost şef ANAF in cadrul GUVERNULUI PSD al lui Victor Ponta:

”Am urat la comunisti si la tehnocrati minciuna manipularii prin “interpretarea” datelor oficiale. Nu m-am asteptat ca dupa plecarea tehnocratilor se va continua mai abitir manipularea, exploatand ignoranta unei parti a opiniei publice!
Parafrazand comunicatul ANAF de ieri (3 aprilie 2017 n.n.) "pe fondul implementarii masurilor de imbunatatire a colectarii si a conformarii voluntare” rectificarea bugetara negativa se contureaza cu certitudine.
Si, pentru ca manipularile trebuie contracarate fara incetare, cu orice risc, sa explicam, din nou, pe intelesul tuturor:
In legea bugetului sunt prevazute 212 md lei de colectat anul acesta pentru ANAF. In trimestrul 1 s-au colectat 50,42 md lei, adica 23,78%.
Anul trecut in aceeasi perioada din totalul anual realizat de 199 md lei s-au colectat venituri de 49,79 md lei, adica 25, 02%.
Respectand trimestrializarea veniturilor, daca s-ar fi obtinut aceeasi performanta in colectare ca si anul trecut ar fi trebuit colectate cel putin 53,04 md lei. Adica avem deja o “gaura” certa de 2,6 md lei fata de suma prevazuta in legea bugetului de stat.
De fapt, gaura este de peste 3 md lei deoarece “plusul” raportat de 631 mil lei fata de anul trecut este EXCLUSIV obtinut pe seama tva-ului blocat/amanat la rambursare catre agentii economici.
Daca adaugati la acestea si faptul ca in primele luni absorbtia de fonduri europene este cel putin la fel de proasta ca anul trecut, va recomand sa fiti mai pregatiti ca niciodata pentru o rectificarea negativa. In realitate executia cheltuielilor este deja voit incetinita pentru a se asigura incadrarea in tinta de deficit.
Cat priveste analiza pe categorii de impozite (tva, accize, etc.), aceasta arata ca frauda fiscala este din ce in ce mai prezenta.
Domnule ministru Viorel Stefan, la ANAF ar trebui sa avem de-a face intotdeauna cu cifre, nu cu propaganda! Daca se va spune adevarul exista riscul aruncatului afara din functie? A fost reinviat cumva “prototipul” lui Ceausescu si inca poporul nu si-a dat seama?
Cifrele implacabile vor deveni cunoscut mai devreme decat va asteptati. Va avea grija de aceasta Comisia Europeana. Acolo, la Bruxelles, spiritul propagandei cu iz ceausist nu a “prins” niciodata!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.