ANAF vrea sa incaseze in 2017 venituri bugetare de 212,5 MILIARDE LEI. Aplicand LEGEA in vigoare...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 09.03.2017 18:41 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Potrivit prevederilor legilor bugetare anuale pentru anul 2017, respectiv, Legea bugetului de stat nr. 6 /2017 şi Legea bugetului asigurarilor sociale nr. 7/2017, Agenţia Naţionala de Administrare Fiscala are atribuţii de administrare şi colectare pentru venituri bugetare in suma totala de 208,5 miliarde lei la care se adauga incasarile din taxa clawback şi operaţiunile de tip swap prevazute in legile bugetare anuale in suma totala de 4 miliarde lei.

Nivelul total al incasarilor bugetare comunicat de catre Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an ( 212,5 mld.lei) este superior cu 6,5% realizarilor din anul 2016 (199,5 mld.lei), creşterea nivelului veniturilor bugetare bazandu-se atat pe estimarile de creştere economica (cu 5,2% faţa de anul precedent) cat şi pe prognozele de creştere a Produsului Intern Brut — cu 7,5% faţa de anul precedent, comunicate de catre Comisia Naţionala de Prognoza.

Colectarea volumului programat al veniturilor bugetare trebuie sa se realizeze in condiţiile aplicarii legislaţiei fiscale in vigoare pentru anul curent (care prevede reduceri ale unor cote de impunere, creşteri sau diminuari ale bazelor de impozitare, eliminari de taxe) şi in concordanţa cu masurile adoptate prin Programul de Guvernare pentru anul 2017 şi transpuse in reglementari legale valabile pentru acest an.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.