Angela Gheorghiu este stupefiata, intristata si revoltata de ce se intampla in Romania

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 20.04.2016 15:50 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Soprana romana Angela Gheorghiu, una dintre cele mai renumite cantareţe de opera din lume, s-a declarat, pe contul oficial de facebook, ”stupefiata, intristata si revoltata de desfasurarea de forte a celor care isi doresc cu orice pret sa puna mana pe ONB, rastalmacind adevarul si folosind cele mai josnice mijloace de a manipula informatii, opinii, presa, public”.

”Indiferent unde m-am aflat in cariera mea, am fost vesnic alaturi de tara mea si am asteptat cu rabdare un moment in care sa pot canta la opera bucuresteana in aceleasi conditii de excelenta in care pot canta pe marile scene ale lumii. Am crezut ca acel moment se va apropia, in sfarsit, ca Opera isi va recapata demnitatea si ca nu mai va avea la conducere oameni cercetati pentru nereguli grave si ilegalitati, oameni care sa-si bata joc cu seninatate de colegii mei. Nu pare sa fie cazul. Ca solutie ”de consens”, despre care angajatii si conducerea ONB au fost, insa, informati, si nu consultati, ministrul Vlad Alexandrescu si primul ministru Dacian Ciolos au gasit de cuviinta sa cedeze presiunilor domnului Kobborg si sa-l re-numeasca pe domnul George Calin la conducerea ONB”- mai spune Angela Gheorghiu.

”Nu voi reusi sa fiu doar un spectator - a transmis celebra soprana ministrului Culturii. Voi lupta pentru colegii mei de la ONB ce muncesc aici de o viata! Am vorbit si ne am auzit reciproc, dar asa cum v-am spus si in viu grai, nu pot fi de acord cu gafa pe care o pregatiti maine, cu scuza ca ONB este alcatuit din oameni care nu au idei europene sau deschise. (...) Artistii sunt fiintele cele mai deschise in spirit in toata lumea aceasta. Eu nu sunt de acord sa va bateti joc de artistii din Romania. Nu ati dat sansa colegilor mei dirijori profesionisti si curati, dar vreti sa redati inca o data sansa unor oameni certati cu moralitatea, profesionalismul, demnitatea si legea. Doamne ajuta!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.