Asalt la frontiera de vest

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 29.04.2013 11:02 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera se pregatesc pentru afluxul de calatori din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea zilei de 1 Mai si a Sarbatorilor Pascale. La nivelul Politiei de Frontiera Romane au fost dispuse o serie de masuri, menite sa fluidizeze traficul si sa reduca timpul de asteptare.
Anul trecut, in perioada Sarbatorilor Pascale, s-a inregistrat un trafic de aproximativ 1.000.000 de persoane, cetateni romani si straini, care au tranzitat frontiera romana.
Apropierea Sarbatorilor Pascale readuce in tara multi dintre cetatenii romani stabiliti legal in strainatate, pentru a-si petrece aceste zile impreuna cu familia si rudele, dar si tot mai multi cetateni straini care doresc sa-si petreaca vacanta in Romania.
Ca urmare a acestui fapt si din experienta anilor anteriori, in punctele de trecere a frontierei se vor inregistra cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport.
Pentru a evita aglomerarile si a realiza un control operativ si fluent, Politia de Frontiera Romana va lua masuri de suplimentare a numarului personalului care desfasoara activitati in punctele de trecere si, de asemenea, in functie de situatie, va mari numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare in tara cat si pe cel de iesire.
In urmatoarea perioada, aproximativ 3000 politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, activitati de supraveghere si control a frontierei de stat.
Anul trecut, in perioada Sarbatorilor Pascale (10–20.04.2012), politistii de frontiera au efectuat controlul documentelor de calatorie unui numar de aproximativ 1.000.000 persoane care au tranzitat frontiera romana, din care aproximativ 922.000 au fost cetateni ai Uniunii Europene, (aproximativ 86% din totalul calatorilor) cu peste 316.000 mijloace de transport.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la granita din vest - cele cu Ungaria, care au fost tranzitate de peste 428.800 persoane, iar punctele de trecere aeroportuare de catre 255.883 persoane.
In vederea evitarii aglomerarilor ce pot aparea din cauza suprasolicitarii, din punct de vedere al tranzitului, principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria si Ungaria, Politia de Frontiera Romana recomanda tuturor participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera comune existente la granita, dupa cum urmeaza:
pe frontiera romano-ungara:
*pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad - Kiszombor;
*pe raza jud. Arad: P.T.F. Nadlac - Nagylak; P.T.F. Turnu - Batonnya; P.T.F. Varsand - Gyula;
*pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek; P.T.F. Bors - Artand; P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany; P.T.F. Sacuieni - Letavertes;
*pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj; P.T.F. Petea - Csengersima.
pe frontiera romano-bulgara:
*pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu;
*pe raza jud. Constanta: P.T.F. Vama Veche; P.T.F. Ostrov - Silistra; P.T.F. Negru Voda-Kardam;
*pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet; P.T.F. Calafat.
În situatia in care sunt nemultumiti de modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numarul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.