Atentat terorist dejucat la Targu Secuiesc

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.12.2015 19:50 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

 La data de 1 decembrie 2015, procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului  Beke Istvan Attila, cetaţean roman de etnie maghiara, sub aspectul savarşirii infracţiunilor de tentativa la infracţiunea de acţiuni impotriva ordinii constituţionale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal şi nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal savarşita in condiţiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea şi combaterea terorismului.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naţionalist-extremista ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promoveaza in Transilvania in scopul realizarii, inclusiv prin acte de violenţa indreptate impotriva cetatenilor romani şi a bunurilor acestora, dezideratului de ingreunare/impiedicare a autoritaţilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona aşa-zisului ”Ţinut Secuiesc”, ca etapa a procesului ce vizeaza refacerea ”Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei in Romania a HVIM Ungaria, şi-a asumat, si ulterior a procurat mijloacele şi instrumentele necesare confecţionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenţiona sa-l detoneze in public, pe raza localitaţii Targu Secuiesc, pe parcursul desfaşurarii manifestaţiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.

Materialele si dispozitivele ridicate la perchezitiile efectuate ar fi fost apte sa puna in pericol cetatenii romani si bunurile acestora, actiunile inculpatului fiind stopate prin masurile legale dispuse de catre procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.