AVERSE TORENTIALE, DESCARCARI ELECTRICE, VIJELII si GRINDINA. Vezi CAND si UNDE spun METEOROLOGII!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.08.2017 13:13 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Administraţia Naţionala de Meteorologie a emis avertizare meteorologica de COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de val de caldura, canicula şi disconfort termic accentuat.

COD PORTOCALIU

Vineri (11 august), valul de caldura se va extinde in cea mai mare parte a ţarii, iar in zonele joase de relief, pe arii extinse va fi canicula şi indicele temperatura-umezeala (ITU) va depaşi pragul critic de 80 de unitati. Minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi de 23…25 de grade.
In judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor disconfortul termic va fi accentuat şi se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37...38 de grade şi izolat 39 de grade.

COD GALBEN

In Maramureş, nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei, in Muntenia şi sudul Moldovei, disconfortul termic va creşte, iar maximele termice se vor situa intre 35 şi 37 de grade.

In dupa-amiaza zilei de sambata (12 august), dar mai ales in noaptea de sambata spre duminica (12 / 13 august) vremea va deveni instabila in regiunile vestice, sud-vestice şi in zonele montane aferente, unde vor fi averse torenţiale, frecvente descarcari electrice, vijelii şi caderi de grindina.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.