BoC si-a transferat o parte din active si pasive catre Marfin Bank

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.04.2013 23:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Banca Naţională a României informează că joi, 25 aprilie 2013, Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC) a hotărât soluţionarea situaţiei sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC), entitate aflată în proces de restructurare.
Prin decret al BCC s-a decis transferul unei părţi din activele şi pasivele de la sucursala BoC către MARFIN BANK România SA, bancă românească cu capital străin, supusă reglementării şi supravegherii exercitate de către Banca Naţională a României.
Acest transfer vizează toate depozitele clienţilor sucursalei din România a BoC, persoane fizice şi companii, cu excepţia depozitelor constituite de unii clienţi drept garanţii pentru creditele primite de la această sucursală. În contrapartida acestor depozite asumate de MARFIN BANK România SA, prin protocolul de predare-primire, BoC a transferat lichidităţi substanţiale, precum şi un portofoliu de credite de bună calitate, cu garanţii solide, acordate persoanelor fizice şi IMM-urilor.
Depozitele transferate de la sucursala din România a BoC către MARFIN BANK Romania SA intră, astfel, sub prevederile legislaţiei româneşti, fără a fi afectate de măsurile aplicate de autorităţile din Cipru. Reamintim că regimul de garantare a depozitelor din România asigură, conform normelor Uniunii Europene şi legislaţiei naţionale, protejarea acestora în limita plafonului de 100.000 euro.
Clienţii transferaţi ai sucursalei BoC din România vor putea derula operaţiuni bancare prin prezentarea la unităţile MARFIN BANK Romania SA.
Referitor la activitatea sucursalei BoC din România, precizăm că aceasta va desfăşura în continuare operaţiuni ce vizează, în principal, administrarea portofoliului de credite rămas în gestiunea sa, care au ca sursă de finanţare linii de credit de la banca-mamă.
În noile condiţii, MARFIN BANK Romania SA rămâne o entitate bancară solidă, indicatorii de solvabilitate şi lichiditate ai acesteia situându-se în parametrii ceruţi de către Banca Naţională a României în calitate de autoritate de reglementare şi supraveghere. Mai mult, s-a hotărât majorarea capitalului social al MARFIN BANK Romania SA de către banca-mamă a acesteia (din Cipru), fapt ce contribuie la consolidarea suplimentară a băncii româneşti cu capital străin.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.