Burse pentru elevii de liceu rromi pasionati de medicina

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.07.2012 14:39 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Programul de Dezvoltare Personală Profesionişti romi în domeniul medical lansează a doua sesiune de înscrieri în cadrul programului de Tutorat şi Burse adresat liceenilor romi care îşi doresc ca anul viitor să susţină examenul de admitere în cadrul unei instituţii de învăţământ din domeniul medicinei umane.
Elevii romi, care în anul academic 2012-2013 vor fi înscrişi în ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecvenţă redusă), pot aplica la tutorat, pe site-ul www.profesionistiromi.ro secţiunea Burse Romi, până pe 5 august 2012. De asemenea, pentru finalizarea înscrierii, candidaţii trebuie să transmită o serie de documente (detalii pe site).
În cursul anului academic 2012-2013 sunt oferite sesiuni de pregătire, în regim gratuit, pentru 200 de elevi de liceu de etnie romă, la materiile biologie şi chimie/ fizică. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea în unităţile de învăţământ superior cu profil medical şi sunt realizate de profesori de specialitate. În plus, elevii selectaţi în program participa la tabere de motivare şi primesc burse lunare.
Taberele de motivare oferă participanţilor ocazia să afle mai multe despre cum pot comunica mai bine cu colegii, cum îşi pot construi cariera în medicină, ce presupune să fii un adevărat profesionist în domeniul medical şi cum se pot impune ca lideri în comunităţile şi grupurile din care fac parte.
Burse în valoare de 500 de lei/ lună sunt oferite elevilor beneficiari în cursul anului academic 2012-2013, pe perioada participării la cursurile de pregătire. În ultimele 3 luni de pregătire valoarea burselor poate creşte la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obţin media generală minima 9.00 la testele de tutorat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.