Cand PSD taie PADURILE si cand tot PSD(+PNL) pazeste padurile ROMANIEI...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.03.2016 15:10 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului autorizeaza activitatile cu impact asupra mediului si asigura conformarea cu prevederile legale.
Garda Naţionala de Mediu controleaza activitatile cu impact asupra mediului inconjurator si aplica sanctiuni contraventionale prevazute de legislatia in domeniul protectiei mediului.
Regia Nationala a Padurilor Romsilva asigura paza fondului forestier şi gospodareste durabil si unitar, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului, in vederea cresterii contributiei padurilor la imbunatatirea conditiilor de mediu si la asigurarea economiei nationale cu lemn...
Poliţiile şi jandarmeriile supravegheaza, controleaza si asigura protectia fondului cinegetic si piscicol natural, a fondului silvic si de protectie a mediului...

In tot acest context, PSD a anunţat, pe 8 martie, ca Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr. 32/2015 (a lui Victor Ponta) a primit raport favorabil in şedinţa comuna a comisiilor de Munca şi Agricultura din Camera Deputaţilor.

”Cred ca putem afirma ca Parlamentul a dat unda verde garzilor forestiere infiinţate de Guvernul Ponta pentru combaterea taierilor ilegale din fondul forestier naţional. Sunt convinsa ca proiectul de lege va fi adoptat in Plen in forma propusa de cele doua comisii, iar astfel vom definitiva cadrul legal pentru acest domeniu. Guvernul actual are acum toate instrumentele necesare pentru a stopa fenomenul taierilor ilegale”, a declarat Violeta Tudorie, care este membru al Comisiei pentru munca şi protecţie sociala din Camera Deputaţilor.

Chiar a fost de apreciat ca in dezbaterea din cele doua comisii s-a creat un... consens politic cu privire la adoptarea proiectului de lege.

Garzile forestiere au fost infiinţate prin OUG 32/2015, in timpul Guvernului Ponta, dupa ce taierile ilegale au fost tratate ca problema de siguranţa naţionala şi au facut obiectul unei analize in Consiliul Suprem de Aparare a Ţarii.
Pana la data emiterii ordonanţei, taierile ilegale de arbori din fondul forestier naţionala atinsesera nivelul alarmant de 8,8 milioane de metri cubi pe an, conform unei evaluari a Serviciului Inventarul Forestier Naţional, din cadrul Institutului de Cercetari şi Amenajari Silvice Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.