Cardul national de sanatate obligatoriu de la data de 1 septembrie

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 11.08.2015 20:28 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Incepand cu data de 1 septembrie 2015, serviciile medicale in sistemul public de sanatate vor fi acordate asiguraţilor cu varsta de peste 18 ani in baza cardului naţional de sanatate.

Excepţie vor face asiguraţii pentru care cardul de sanatate nu a fost inca tiparit.
Aceştia vor primi in continuare servicii medicale conform vechiului sistem de validare şi decontare, pana cand cardul lor va fi tiparit şi transmis prin poşta.
Asiguraţii pe numele carora a fost tiparit cardul, dar din diverse motive nu au intrat inca in posesia lui, trebuie sa se adreseze casei de asigurari in evidenţa careia se afla pentru a solicita eliberarea cardului de sanatate.

”Am decis ca utilizarea cardului de sanatate nu mai poate fi amanata.  Sistemul are nevoie de acest instrument.  Economiile pe care le vom face se vor regasi in numarul şi calitatea serviciilor oferite asiguraţilor”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanataţii.

In prezent, la casele de asigurari de sanatate se afla peste 300 de mii de carduri care aşteapta sa fie ridicate, in timp ce aproape 15 milioane de carduri au ajuns deja in buzunarele asiguraţilor.
Casele de asigurari de sanatate vor elibera adeverinţe de inlocuire a cardului pentru persoanele care solicita card duplicat şi pentru asiguraţii care din motive personale sau religioase refuza utilizarea cardului de sanatate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.