Catre Laura Codruta KOVESI. Ati castigat un milion binemeritat de aliati...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 16.02.2018 00:21 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Radu Burnete:

”Distinsa doamna procuror-şef al DNA,

In primul rand, va mulţumesc ca nu aţi citit de pe foaie. Nu radeţi. Ploaia recenta de agramaţi catapultaţi in funcţii de inalta demnitate publica ne-a facut, pe mulţi dintre cei care nu avem nevoie de algocalmine dupa ce utilizam limba romana, sa ne punem serioase intrebari daca mai avem ce cauta pe aceste meleaguri.

Aţi fost aseara antiteza ministrului ”alta-ntrebare” şi a succesorului sau, veritabilul Hypnos. Am avut ocazia sa ascult un funcţionar public care a stat faţa in faţa cu o armata de jurnalişti şi nu a clipit dar a oferit, in acelaşi timp, raspunsuri inteligibile.

Daca va miraţi de mirarea noastra, va rog sa ma credeţi ca şi noi ne miram. Pur şi simplu nu mai suntem obişnuiţi ca un funcţionar public sa coboare in agora şi sa nu se faca de ruşine. Fara sa va propuneţi asta, profesionalismul cu care aţi raspuns a fost ca o hartie de turnesol pentru unii dintre ”jurnaliştii” care au venit la microfon şi care şi-au batut joc de profesia lor cu intrebari de rara stupiditate şi vadita rea-voinţa.

Atacul coordonat al inculpaţilor coroborat cu liniştea venita dinspre DNA a ridicat multora nişte semne de intrebare. Nu spun ca le-aţi clarificat pe toate dar aţi dispersat norii. Sunt sigur ca instituţia e perfectibila. De cealalta parte insa, brigada de veroşi care viseaza noapte de noapte sa desfiinţeze Codul Penal are infinit mai multe explicaţii de dat. Sub atenta lor obladuire Parlamentul a ajuns o gluma, Guvernul ceva ce se schimba semestrial şi administraţia publica o catastrofa. I-a apucat totuşi brusc şi subit iubirea de democraţie şi liberalism şi dorinţa de reforma.

Tot ei sunt cei care au mutat lupta anticorupţie din arena juridica in cea politica din motive evidente. N-am strigat niciodata ”DNA, sa vina sa va ia!” şi nici nu o voi face vreodata pentru ca e impotriva principiilor liberale din care sunt construit. Imi este clar insa ca se da un asalt asupra separaţiei puterilor in statul roman iar cetaţenii responsabili nu pot asista pasiv la aşa ceva. Romania a mai fost condusa de la Partid cu rezultate bine-cunoscute. Parinţii mei au trait zeci de ani in teama şi in saracie mulţumita Partidului. Eu unul nu imi doresc ca ţara mea sa mai treaca prin aşa ceva.

Aseara aţi descalecat şi v-aţi aparat munca, instituţia şi colegii ca un adevarat lider. Chiar daca aş putea gasi lucruri pe care sa vi le reproşez ele palesc in faţa celor care va vor plecata. Aseara aţi caştigat un aliat. De fapt, ce vorbesc, aţi caştigat un milion binemeritat de aliaţi. Ştiţi cum se spune, primul milion e cel mai greu.

Cu apreciere,
Un cetaţean”

P.S. APROPO. Vasilica Viorica Dancila, despre cei care protesteaza impotriva PSD: Aceşti oameni cred ca sunt autişti şi nu vad şi nu aud...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.